ΑρχικήsecurityO hacker που θα κάνει το αυτοκίνητο σου να οδηγείται μόνο του!

O hacker που θα κάνει το αυτοκίνητο σου να οδηγείται μόνο του!

Ο George Hotz, ένας 26χρονος hacker που ζει στο San Francisco πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο ο οποίος κοστίζει μόνο 1000 δολάρια για την εφαρμογή μιας τεχνολογίας αυτό-οδήγησης στο αυτοκίνητο που ήδη έχετε. Ενώ παράλληλα εταιρίες όπως η Mercedes, η Tesla και η Google ξοδεύουν εκατομμύρια για ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

hacker

 

Ο hacker χρησιμοποιώντας το Acura ILX μοντέλο του 2016 ως πλατφόρμα δοκιμών του πήρε περίπου ένα μήνα για να συγκεντρώσει τη λίστα ηλεκτρονικών που χρειαζόταν. Μια οθόνη 21, 5 ιντσών Την αποτελούν μια οθόνη 21,5 ιντσών στο ταμπλό, ένας μίνι υπολογιστής με λειτουργικό Linux, αισθητήρες GPS ενσωματωμένοι στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, και κάμερες που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το αυτοκίνητο.

Όλο αυτό το υλικό λειτουργεί με προσαρμοσμένο λογισμικό του Hotz για να το μάθει πώς να οδηγεί σαν άνθρωπος και όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα λειτουργεί πολύ καλά.

Αντίθετα με άλλες πλατφόρμες αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, ο Hotz επικεντρώνεται στους κανόνες “αν συμβεί αυτό, κάνε αυτό” και τροφοδοτώντας το αυτοκίνητο με πληροφορίες σχετικά με το πώς οι άνθρωποι οδηγούνε ώστε να βελτιώνεται συνέχεια.

Ο Hotz είναι ήδη γνωστός στην κοινότητα της τεχνολογίας. Έγινε αρχικά γνωστός στην ηλικία των 17 χρονών ως ο πρώτος hacker που ξεκλείδωσε το iPhone και το έκανε να λειτουργεί σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητού. Λίγα χρόνια αργότερα, ο hacker χάκαρε το Playstation 3 και δημοσίευσε λεπτομέρειες για την ασφάλεια στη ιστοσελίδα του, κάτι που του κόστισε μήνυση από την εταιρία αλλά η υπόθεση διευθετήθηκε εκτός δικαστηρίου.

Μετά από σύντομες θητείες στη Google, στη SpaceX και στο Facebook, σπούδασε τεχνητή νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτή την τεχνολογία ελπίζοντας να την πουλήσει κατευθείαν σε καταναλωτές ή σε εταιρίες αυτοκινήτων μέσω της start up εταιρίας του, comma.ai.

Δείτε το βίντεο με το τι έχει καταφέρει ο hacker εδώ:

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=KTrgRYa2wbI”]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS