ΑρχικήsecurityΆρθρο του Guardian για το Cyber Crime μοιράζει Malware

Άρθρο του Guardian για το Cyber Crime μοιράζει Malware

Άρθρο του Guardian για το Cyber Crime μοιράζει Malware – Ένα άρθρο σχετικά με το cyber crime από το 2011 με τον τίτλο: “Cybercrime: is it out of control?” στο website του Guardian βρέθηκε να μοιράζει Angler Exploit Kit.

Άρθρο του Guardian για το Cyber Crime μοιράζει Malware

Το Angler Exploit Kit είναι μια Web-based εργαλειοθήκη που χρησιμοποιούν οι hackers για τις άμυνες του υπολογιστή ενός χρήστη.
Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε από την FireEye Labs στις αρχές Δεκέμβρη, η οποία και παρατήρησε πως η μόλυνση από το Angler δεν προέρχεται από κάποιο ad αλλά κατά την επίσκεψη στο άρθρο του Guαrdιαn σχετικά με το cybercrime.

Κατά την επίσκεψη στην σελίδα θα εκτελεσθεί ένα ενσωματωμένο script το οποίο ανακατευθύνει τον browser του αναγνώστη σε μια σελίδα που φιλοξενεί το Angler Exploit Kit.

Αυτή η συγκεκριμένη ευπάθεια ενεργοποιεί το “God Mode” στα επηρεασμένα PCs, δίνοντας στους επιτιθέμενους τον έλεγχο κάθε προσώπου – χρήστη του υπολογιστή του χρήστη – στόχου.

Το Angler exploit kit επίσης σκανάρει για τις Flash-based ευπάθειες CVE-2015-5122, CVE-2015-5560, και CVE-2015-7645 οι οποίες μπορεί μεν να είναι λιγότερο «επικίνδυνες» από την ευπάθεια Windows OLE, δεν παύουν δε να εγκυμονούν κινδύνους.
Αυτές οι ευπάθειες έχουν επιδιορθωθεί από την Microsoft και την Adobe, και οι χρήστες που διατηρούν τα συστήματά τους ενημερωμένα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν διαβάζοντας το άρθρο του Guαrdιαn .

Εντωμεταξύ, το Guαrdιαn διαβεβαιώνει πως θα επιδιορθώσει σύντομα τα προβληματικά links στο website του.
Τα νέα διαδόθηκαν αφού το Angler βρέθηκε να μοιράζει malvertising σε επισκέπτες του video site DailyMotion.

Διαβάστε επίσης: O hacker που θα κάνει το αυτοκίνητο σου να οδηγείται μόνο του!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS