ΑρχικήsecurityΕπίθεση DDoS θέτει εκτός λειτουργίας το Xbox Live

Επίθεση DDoS θέτει εκτός λειτουργίας το Xbox Live

Phantom-Squad-Xbox

Η Phantom Squad, η ομάδα hacking που απείλησε πριν από λίγες ημέρες να θέσει εκτός λειτουργίας τα δίκτυα του Xbox Live και του PlayStation Network κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, κατάφερε εχθές να “ρίξει” το Xbox Live για λίγες ώρες, αποδεικνύοντας τις “τεχνικές” της δυνατότητες.

Η ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της στην hacking σκηνή για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα, όταν ξεκίνησε να πραγματοποιεί μικρής διάρκειας επιθέσεις DDoS σε διάφορους servers δημοφιλών παιχνιδιών.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν και οι servers των Star Wars: The Old Republic, Grand Theft Auto 5, Call of Duty: Black Ops 3, και Call of Duty: Black Ops 2.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας έστρεψαν το βλέμμα τους σε μεγαλύτερους στόχους και ξεκίνησαν την έναρξη DDoS επιθέσεων στα δίκτυα των Steam και Reddit.

[alert variation=”alert-info”]Οι Phantom Squad κινούνται στα χνάρια των LizardSquad, της γνωστής ομάδας hacking που έθεσε εκτός λειτουργίας τα δίκτυα των Xbox Live και PlayStation Network κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αλλά όπως δήλωσαν δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με αυτή.[/alert]

Οι Phantom Squad είχαν προειδοποιήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων για την επιθέσή τους, ωστόσο οι απειλές τους δεν ελήφθηκαν σοβαρά υπόψην. Ως απάντηση, οι Phantom Squad έριξαν εχθές το Xbox Live για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ προχώρησαν σε αντίστοιχες αναρτήσεις στο Τwitter.

phantom-squad-tweetH oμάδα προειδοποιήσε μάλιστα ότι επόμενος στόχος της είναι το δίκτυο του Playstation Network.

phantom-squad-tweet2

Κατά τη στιγμή της γραφής ο λογαριασμός των Pantom Squad στο Twitter έχει ανασταλεί.

Η επίθεση στο Xbox Live διήρκεσε λίγες ώρες, πλήττοντας τις άμυνες της Microsoft, ενώ οι χρήστες του Xbox ανέφεραν προβλήματα με την αγορά items, την χρήση κωδικών, ή το download των αγορών τους. Μετά την έναρξη της επίθεσης η Microsoft δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα στο status page της:

“Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναπαραγωγή του περιεχομένου που έχετε αγοράσει, μέλη του Xbox; Είμαστε ενήμεροι για το θέμα ενώ οι κορυφαίοι μηχανικοί μας έχουν αναλάβει την υπόθεση. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας, καθώς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση το συντομότερο, όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες”.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS