ΑρχικήinetΤο Facebook λέει αντίο στο Flash και καλωσορίζει την HTML5!

Το Facebook λέει αντίο στο Flash και καλωσορίζει την HTML5!

Αργά και σταθερά, η γλώσσα HTML5 αντικαθιστά το ελαττωματικό Flash, το οποίο έχουν εκμεταλλευθεί κατά καιρούς hackers σε έναν ασύλληπτο αριθμό επιθέσεων.

Ένα θετικό συμβάν είναι το γεγονός ότι το Facebook εγκαταλείπει το Flash και υιοθετεί την HTML5 (το YouTube το έχει ήδη πράξει στο πρόσφατο παρελθόν).

“Πρόσφατα γυρίσαμε σε ΗΤΜL5 από Flash-based video player όλα τα Facebook web video, συμπεριλαμβανομένων των νideos στα News Feed, στα Pages, και στο Facebook embedded video player. Συνεχίζουμε όμως να συνεργαζόμαστε με την Adobe για να παρέχουμε ένα αξιόπιστο και ασφαλές Flash experience για τα παιχνίδια της πλατφόρμας μας.» αναφέρει η επίσημη δήλωση που ανακοινώθηκε στο Facebook.

Είμαστε φανατικοί οπαδοί της HTML5 από την στιγμή που εξαλείφει τον πιο αδύναμο σύνδεσμο στο περιβάλλον του χρήστη και σε όρους προγραμματισμού, κάνει την δουλειά εύκολη για τους developers.

Το Facebook λέει αντίο στο Flash και καλωσορίζει την HTML5!
Το Facebook εξηγεί τα υπέρ της ΗΤΜL5 που θα χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής:

1) Ταχύτητα προγραμματισμού
“Χρησιμοποιώντας web technologies μας επιτρέπει να εισάγουμε ένα εξαίρετο εργαλείο που υπάρχει στους browsers, μέσα στην open source community, και στο Facebook γενικότερα. Χωρίς να πρέπει να κάνουμε recompile τον κώδικα, είμαστε σε θέση να κάνουμε τις αλλαγές κατευθείαν στον browser, κάτι το οποίο μας επιτρέπει στην τελική να κινούμαστε γρήγορα.”

2) Δυνατότητα δοκιμών
“Έχουμε ένα τέλειο testing infrastructure στο Facebook. Πηγαίνοντας στο ΗΤΜL5 video, μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλο το εύρος των web tools στην υποδομή μας, όπως τα jest και WebDriver, που βρίσκονται στη διάθεσή μας.”

3) Προσβασιμότητα
“Η HTML5 μας δίνει την δυνατότητα να χτίσουμε έναν player που είναι πλήρως προσβάσιμος σε screen readers και keyboard input. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία προσβασιμότητας που η ΗΤΜL5 μας παρέχει για να κάνουμε πιο εύκολο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Το να κάνουμε το Facebook προσβάσιμο στον καθένα είναι ένα σημαντικό μέρος της αποστολής μας για να κάνουμε τον κόσμο περισσότερο ανοιχτό και συνδεδεμένο.”

 

Διαβάστε επίσης: Ψάχνεις για κάποιο party; Το Facebook μπορεί να σε βοηθήσει!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS