ΑρχικήsecurityΗΠΑ: κρατούμενοι απελευθερώθηκαν νωρίτερα από σφάλμα στο λογισμικό

ΗΠΑ: κρατούμενοι απελευθερώθηκαν νωρίτερα από σφάλμα στο λογισμικό

Flint-City-Jail-κρατούμενοι

Περισσότεροι από 3.200 κρατούμενοι στις ΗΠΑ έχουν απελευθερωθεί νωρίτερα λόγω ενός προβλήματος στο λογισμικό.

Το σφάλμα υπολόγισε λάθος τις μειώσεις στην ποινή που είχαν λάβει κρατούμενοι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, για την καλή τους συμπεριφορά.

Εισήχθη το 2002 ως μέρος μιας ενημερωμένης έκδοσης που ακολούθησε την απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την εφαρμογή πιστώσεων ορθής συμπεριφοράς.

Οι κρατικοί υπάλληλοι είπαν ότι πολλοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν νωρίτερα θα έπρεπε να επιστρέψουν στη φυλακή για να τελειώσουν τις ποινές τους.

« Το πρόβλημα αυτό αφέθηκε να συνεχιστεί για 13 χρόνια και είναι βαθιά απογοητευτικό για μένα, εντελώς απαράδεκτο και, ειλικρινά εξωφρενικός» δήλωσε ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Jay Inslee σε συνέντευξη Τύπου.

Το Τμήμα Διορθώσεων της Ουάσιγκτον (DOC), πρόσθεσε ότι έλαβε γνώση του προβλήματος το 2012, όταν η οικογένεια ενός θύματος διαπίστωσε ότι ο δράστης είχε απελευθερωθεί πολύ νωρίς.

Παρά το γεγονός αυτό, το ελαττωματικό λογισμικό δεν διορθώθηκε μέχρι που διορίστηκε νέο αφεντικό πληροφορικής στο DOC, ο οποίος συνειδητοποίησε πόσο σοβαρό είχε γίνει το πρόβλημα.

Ο διευθυντής τότε ενημέρωσε ανώτερους υπαλλήλους στο DOC και το γραφείο του κυβερνήτη.

Η ανάλυση των σφαλμάτων έδειξε ότι, κατά μέσο όρο, οι κρατούμενοι των οποίων οι ποινές έχουν υπολογιστεί λανθασμένα απελευθερώθηκαν 49 ημέρες νωρίτερα. Ένας κρατούμενος είχε μειώσει την ποινή του κατά 600 ημέρες. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν δράστες που διέπραξαν εγκλήματα μετά από την πρόωρη απελευθέρωσή τους.

Η τοπική αστυνομία τώρα βοηθά στο να στρογγυλοποιεί προς τα πάνω αυτούς που πρέπει ακόμα να περάσουν χρόνο στη φυλακή. Πέντε άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει στα κελιά.

Ο κ Inslee είπε ότι είχε παραγγείλει στο DOC να διορθώσει το λογισμικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μια ενημερωμένη έκδοση που εφαρμόζει το σωστό τύπο για τον υπολογισμό περικοπών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έως τις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, το DOC έχει διαταχθεί να μην ελευθερώσει κανένα φυλακισμένο χωρίς να ελέγξει χειρονακτικά ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί.

Μια ανεξάρτητη έρευνα έχει επίσης αρχίσει για να ανακαλυφθεί πώς το λάθος έμεινε χωρίς διόρθωση για τόσο πολύ καιρό.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS