ΑρχικήinetΟι 8 + 1 πιο χρήσιμες επεκτάσεις του Chrome

Οι 8 + 1 πιο χρήσιμες επεκτάσεις του Chrome

Από μόνος του, ο Chrome είναι ένας φανταστικός browser, αλλά οι επεκτάσεις αυξάνουν τις δυνατότητες του εκθετικά.
Όμως, τι είναι αυτές οι επεκτάσεις, ακριβώς; Ουσιαστικά, είναι μικρά προγράμματα που προσθέτουν επιπλέον λειτουργικότητα στον Chrome browser σας.

Για τον Chrome, υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες επεκτάσεις που εκτελούν -μια τεράστια ποικιλία λειτουργιών – τα πάντα, από επεκτάσεις που βρίσκουν αυτόματα κουπόνια για ψώνια, μέχρι επεκτάσεις που κάνουν τον υπολογιστή σας να τρέξει γρηγορότερα. Μια επίσκεψη στη σελίδα Επεκτάσεων του Chrome Web Store μπορεί να είναι εντυπωσιακή, ωστόσο εμείς θα απλοποιήσουμε τα πράγματα για σας.

Οι 8 + 1 πιο χρήσιμες επεκτάσεις του Chrome
Για τους αρχάριους του Chrome, θεωρείστε τα παρακάτω ως το βασικό πακέτο που πρέπει να έχετε. Εάν είστε ένας δυνατός χρήστης του Chrome, θα είστε χωρίς αμφιβολία εξοικειωμένοι με μερικές από αυτές, αλλά μπορεί και να μάθετε κάποιες που δεν έχετε ξανα-ακούσει παλαιότερα. Μόλις δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις επεκτάσεις, δεν θα θυμάστε πώς ζούσατε πριν χωρίς αυτές.

1. The Great Suspender

1. The Great Suspender

Εάν εγκαταστήσετε μόνο μια επέκταση στον Chrome σας από όλες αυτές που θα περιγράψουμε σε αυτή τη λίστα, ας είναι το “The Great Suspender”. Όσο τέλειος και αν είναι ο Chrome, καταναλώνει αρκετό κομμάτι μνήμης, το οποία συμβάλλει στην πιο αργή απόδοση και κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τους χρήστες φορητών υπολογιστών. Αυτή η μαγική επέκταση κάνει παύση των αχρησιμοποίητων καρτελών μετά από ένα χρονικό διάστημα, που καθορίζεται από το χρήστη, εξοικονομώντας πολύτιμη μνήμη RAM.
Εάν έχετε έναν υπολογιστή με, ας πούμε, με 4GB μνήμη RAM ή λιγότερο, η επέκταση αυτή θα αλλάξει – και με το “αλλάξει” εννοούμε “επιταχύνει” – τη ζωή σας.

2. LastPass

2. LastPass

Το πρόβλημα με τους κωδικούς πρόσβασης είναι ότι έχετε πάρα πολλούς. Για το λόγο αυτό, βάζετε παντού τους ίδιους ή παρόμοιους, για να μπορείτε να τους θυμάστε πιο εύκολα, αλλά έτσι είστε λιγότερο ασφαλής. Το LastPass λύνει τα δύο αυτά προβλήματα. Παράγει και θυμάται σχεδόν αδύνατο-να-σπάσουν κωδικούς για κάθε ιστότοπο που απαιτεί μια σύνδεση και όλοι διαχειριζόμενοι μέσω ενός κύριου κωδικού πρόσβασης που θα επιλέξετε εσείς.
Το LastPass είχε μια ευπάθεια ασφαλείας νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι (οι κωδικοί πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένοι, ωστόσο, οπότε θα ήσασταν ασφαλής), αλλά μέχρι να προσδιοριστεί ένας πραγματικά πιο ασφαλής τρόπος ελέγχου ταυτότητας (σκεφτείτε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων), είναι ακόμα η καλύτερη λύση που έχετε.

3. Giphy

3. Giphy

Όπως τα emoji, τα GIFs έχουν γίνει ένα ουσιαστικό μέρος του Διαδικτύου, αλλά μπορεί να είναι να αποτελέσει μαρτύριο το να βρείτε εκείνο το ένα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας. Το Giphy κάνει αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη με την ενσωμάτωση ενός απλού εργαλείου αναζήτησης Gif στον Chrome browser σας.

4. Feedly

4. Feedly

Με τον θάνατο του Google Reader το 2013, το Feedly ανέβηκε γρήγορα για να αναλάβει τη θέση του. Γι’ αυτούς που θέλουν να μαθαίνουν πρώτοι τις ειδήσεις και για εκείνους που πρέπει να συμβαδίζουν με μια συγκεκριμένη θεματική περιοχή, το Feedly είναι απαραίτητο. Μαζεύει όλες τις αγαπημένες σας πηγές με βάση τις κατηγορίες της επιλογής σας και ένα μικρό εικονίδιο στο κάτω δεξιά μέρος κάθε σελίδας, σας επιτρέπει να προσθέσετε ό, τι θέλετε στο Feedly. Είναι σαν RSS, αλλά καλύτερο.

5. Grammarly

5. Grammarly

Το Grammarly είναι ένα εργαλείο για ορθογραφικό έλεγχο, αλλά πολύ καλύτερο. Προσφέρει ορθογραφικό έλεγχο με βάση τα συμφραζόμενα και γραμματικές συμβουλές, οπότε αν είστε από εκείνους που μπερδεύετε το ότι με το ό, τι, η επέκταση αυτή θα σας βγάλει από κάθε είδους προβληματισμό. Εάν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για το premium Grammarly, η επέκταση θα προτείνει ακόμη καλύτερο λεξιλόγιο και έλεγχο των κειμένων σας και για λογοκλοπή. (για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ )

 

6. UBlock Origin

6. UBlock Origin

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι να περιορίσετε τον θόρυβο. Το UBlock Origin δεν είναι η πιο δημοφιλής επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων, αλλά δεν απαιτεί πολλή μνήμη για να τρέξει και επιτρέπει στους χρήστες να καθορίσουν σε ποιες τοποθεσίες θέλουν να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις και σε ποιες όχι.

7. HTTPS Everywhere

7. HTTPS Everywhere

Για εκείνους που εκτιμούν την ασφάλεια – και αν δεν το κάνετε, θα πρέπει – το HTTPS Everywhere είναι μια επέκταση που πρέπει να έχετε. Η επέκταση αυτή, που δημιουργήθηκε από το Electronic Frontier Foundation, αλλάζει κάθε ιστοσελίδα HTTP για να τη φορτώσει σε μια πιο ασφαλή σύνδεση HTTPS.

8. Honey

8. Honey

Έχετε ποτέ την υποψία ότι δεν παίρνετε τις καλύτερες προσφορές στις online αγορές σας; Το Honey διορθώνει αυτήν κατάσταση! Όταν βλέπετε ένα online κατάστημα, αυτό ψάχνει αυτόματα για τους κωδικούς κουπονιών και τους εφαρμόζει, εξοικονομώντας σας χρήματα.

9. Αποθήκευση στο Pocket

9. Αποθήκευση στο Pocket

Αυτή είναι μία από τις πολλές υπηρεσίες “Αποθήκευση για αργότερα”, αλλά το Pocket είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και συνιστάται ανεπιφύλακτα. Αν δείτε ένα μεγάλο άρθρο που δεν έχετε το χρόνο να διαβάσετε, όταν το βρείτε κάνετε ένα κλικ στο εικονίδιο του Pocket σας και αυτό το αποθηκεύει για αργότερα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS