ΑρχικήsecurityXριστουγεννιάτικες επιθέσεις DDoS από τους Phantom Squad

Xριστουγεννιάτικες επιθέσεις DDoS από τους Phantom Squad

Μέσω εκτεταμένων επιθέσεων DDoS οι Phantom Squad κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας τους servers της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Εlectronic Arts (EA).

Phantom Squad

Οι hackers, οι οποίοι είχαν ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις τους ανακοινώνοντας προγραμματισμένες επιθέσεις DDoS κατά των δικτύων των Xbox Live και PlayStation Network στο διάστημα από 24.12 έως 31.12, ξεκίνησαν με μια μικρή επίθεση στους servers της ΕA.

Η μυστηριώδης ομάδα κινείται στο δρόμο που χάραξαν οι Lizard Squad πέρυσι, σπέρνοντας τον πανικό στους gamers και φέτος, καθώς από τις αρχές Δεκεμβρίου πραγματοποιούν DDoS επιθέσεις, μικρής διάρκειας, έναντι των δικτύων των Xbox Live και PSN.

[alert]Λίγες ημέρες νωρίτερα, δύο ακόμη groups, οι VandaSec και οι PhantomSec, δήλωσαν την υποστήριξή τους προς τις δράσεις των Phantom Squad.[/alert]

Στις αρχές του μήνα, οι αγνώστου ταυτότητας hackers επιτέθηκαν στο δίκτυο του Steam, καθώς και σε servers δημοφιλών παιχνιδιών όπως Grand Theft Auto 5, Star Wars: The Old Republic, Call of Duty: Black Ops 3, και Call of Duty: Black Ops 2. Οι επιθέσεις ήταν και πάλι πολύ σύντομες.

Έχοντας φτάσει στις 24 Δεκεμβρίου, βλέπουμε τώρα ότι οι Phantom Squad δεν αστειεύονται και έχουν ήδη ξεκινήσει μια πολύ ισχυρή επίθεση DDoS στους servers της EA, θέτοντας τους εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για τις τελευταίες πέντε ώρες.

Η επίθεση μάλιστα ήταν τόσο σοβαρή, που η εταιρεία αναγκάστηκε να ενημερώσει τους πελάτες της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Μόλις η EA παραδέχτηκε τις επιθέσεις, οι PhantomSquad σταμάτησαν τις DDoS, και ανήγγειλαν μέσω του Twitter νέες επιθέσεις κατά του PlayStation Network. Λίγο μετά, ορισμένοι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα με το PSN. Η επίθεση δεν φαίνεται να είναι πολύ ισχυρή, ενώ παρατηρούνται δυσλειτουργίες στην υπηρεσία.

Μείνετε συντονισμένοι στο Secnews προκειμένου να ενημερωθείτε για όλες τις νέες εξελίξεις.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS