ΑρχικήsecurityΤο σύστημα πληρωμών του ξενοδοχείου Hyatt χτυπήθηκε από χάκερς

Το σύστημα πληρωμών του ξενοδοχείου Hyatt χτυπήθηκε από χάκερς

Hyatt-Arlington-Exterior-σύστημα

Η ομάδα του ξενοδοχείου Hyatt, προειδοποιεί τους επισκέπτες του για μια παραβίαση ασφαλείας στο σύστημα πληρωμών των πελατών της.

Η εταιρεία είπε ότι είχε βρει ένα κακόβουλο λογισμικό που επηρεάζει το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών που χρησιμοποιείται για τα ξενοδοχεία της.

Ο παγκόσμιος πρόεδρος των εργασιών του Hyatt, Chuck Floyd είπε ότι το πρόβλημα είχε διορθωθεί, αλλά συμβούλευσε πελάτες οι οποίοι είχαν διαμείνει παλαιότερα στο ξενοδοχείο, να ελέγξουν τις δηλώσεις τους στην τράπεζα για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα.

“Από τη στιγμή που ανακαλύψαμε τη δραστηριότητα, ξεκινήσαμε αμέσως την έρευνα», είπε.

Η ομάδα του Hyatt με έδρα το Σικάγο, έχει 627 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της, αν και είπε ότι μόνο τα 318 από τα οποία έχουν την άμεση διαχείριση επλήγησαν από το κακόβουλο λογισμικό, ενώ τα ξενοδοχεία που είναι franchise έμειναν ανεπηρέαστα από το λογισμικό.

Η εταιρεία δεν αναφέρει αν το κακόβουλο λογισμικό έχει οδηγήσει σε πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία κάποιου πελάτη, αλλά ανέφερε πως έχει προσλάβει ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες ασφάλειας σε θέματα του κυβερνοχώρου για να βοηθήσουν τη διερεύνηση.

Η Hyatt έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για να στέλνει ενημερώσεις στους πελάτες της.

“Έχουμε λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο σύστημά μας, και οι πελάτες μπορούν να αισθάνονται σίγουροι με τη χρήση καρτών πληρωμών στα ξενοδοχεία Hyatt σε όλο τον κόσμο,” είπε ο κ Floyd.

Η Hyatt δεν είναι η πρώτη ομάδα ξενοδοχείου που παραδέχτηκε ότι είχε να αντιμετωπίσει μια τέτοια παραβίαση στα συστήματα ασφάλειας τους.

Το Hilton, το Mandarin Oriental, το Starwood και το Trump Collection είναι ξενοδοχειακά συγκροτήματα που έχουν επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα ασφαλείας με τα στοιχεία της πληρωμής των πελατών τους το 2015.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS