ΑρχικήsecurityΗ ISIS χρησιμοποιεί το Tumblr ως στήλη εφημερίδας

Η ISIS χρησιμοποιεί το Tumblr ως στήλη εφημερίδας

We-are-all-ISIS-Tumblr

Εμπειρογνώμονες της Daesh παρέχουν υποστήριξη σε μαχητές μέσω Tumblr blogs

Η ISIS (Daesh, ISIL, IS), έχει επεκτείνει την online καμπάνια της στα social media σε νέες υπηρεσίες και χρησιμοποιεί τώρα το Tumblr ως συμβουλευτική στήλη εφημερίδας, όπου μαχητές και νέοι που έχουν στρατολογηθεί μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν μια απάντηση από έναν εμπειρογνώμονα της Daesh.

Η τρομοκρατική ομάδα είναι διάσημη για την αποτελεσματικότητά της στο να χρησιμοποιεί ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών.

Εκτός από τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα χρησιμοποιεί επίσης υπόγεια φόρουμ για να οργανώσει αποστολές, που μπορεί να είναι στο Dark ή το Deep Web.

Στο παρελθόν, η ISIS χρησιμοποιούσε επίσης την Telegram για την παροχή επιχειρησιακής υποστήριξης στα μέλη της σε όλο τον κόσμο, για διάφορα θέματα, από την εκπαίδευση με όπλα μέχρι θρησκευτικές συμβουλές.

Τώρα, μετά το κλείσιμο των κύριων chatrooms στην Telegram, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, η ομάδα φαίνεται να έχει μεταφερθεί στο Tumblr blogs.

Χρήση του Tumblr “Ask” για την παροχή επιχειρησιακής υποστήριξης

Δεδομένου ότι όλα τα blogs Tumblr έρχονται με το ” Ask a question ” που επιτρέπει στους χρήστες να ρωτήσουν κάτι ανώνυμα στο blog του ιδιοκτήτη, οι ειδικοί της ISIS, έχουν δημιουργήσει ξεχωριστά Tumblr και περιμένουν τώρα για ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένα θέματα.

Ένα από αυτά τα blogs είναι το Khilafah Medics, ένα απλοϊκό και πολύ συνηθισμένης εμφάνισης blog Tumblr όπου τα μέλη της ISIS μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και ιατρικές συμβουλές.

Μερικά από τα ερωτήματα που είδαμε, πριν το blog αναφερθεί και κλείσει, περιλάμβαναν έρευνες για ανθεκτικά στη μάχη γυαλιά, είδη στηθοσκοπίων που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή, πώς να αντιμετωπίζονται διάφοροι τραυματισμοί, συστάσεις για παλμικά οξύμετρα, πιεσόμετρα, φορητά θερμόμετρα , headtorches, όπλα ένεσης των οστών, και άλλες παρόμοιες ιατρικές ερωτήσεις.

Με τους Anonymous να ασκούν αρκετή πίεση στο Twitter, με χιλιάδες χάκερ και τακτικούς χρήστες να αναζητούν και να υποβάλουν εκθέσεις στο Twitter σε ημερήσια βάση, η μαχητική ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει πιο αντιλαϊκά κοινωνικά δίκτυα όπως το Tumblr ή το Google+.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS