ΑρχικήsecurityΔΗΕ: Συνελήφθη 56χρονος παιδεραστής|Προσέγγιζε παιδιά μέσω app

ΔΗΕ: Συνελήφθη 56χρονος παιδεραστής|Προσέγγιζε παιδιά μέσω app

ΔΗΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

ΔΗΕ: Συνελήφθη 56χρονος παιδεραστής|Προσέγγιζε παιδιά μέσω app

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-12-2015 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 56χρονος ημεδαπός, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, ο δράστης μεσημβρινές ώρες της 23-12-2015, εντός της οικίας του στην Καλλιθέα, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, προσφέροντάς του ως αμοιβή μικρό χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, από τα τέλη Νοεμβρίου είχε προβεί κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του προαναφερόμενου ανήλικου .

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, ο 56χρονος αναζητούσε και προσέγγιζε ανηλίκους μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια τους προέτρεπε να συναντηθούν μαζί του.

Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τρείς (3) φορητοί υπολογιστές και ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος τα οποία περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης είχε συλληφθεί το 2005 για παρόμοια αδικήματα και είχε αποφυλακισθεί το 2015 με περιοριστικούς όρους.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS