ΑρχικήsecurityΔημιουργώντας τον Τέλειο Κωδικό!

Δημιουργώντας τον Τέλειο Κωδικό! [infographic]

Mε την άνοδο του αριθμού των hacking attacks, η αναγκαιότητα για έναν πολύ ισχυρό Κωδικό ολοένα κι αυξάνεται. Την χρονιά που μας πέρασε, γίναμε μάρτυρες ενός τρελού αριθμού hacking attacks τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και κόστισαν πολλά εκατομμύρια.

Καθόλη την διάρκεια του χρόνου, αναφέραμε πολλά attacks αλλά και συμβουλές για το πως μπορούμε να προστατέψουμε την ηλεκτρονική μας ζωή λαμβάνοντας απλά προστατευτικά μέτρα.

Το να γνωρίζουμε απλά για τα DDoS και τα SQL injection attacks δεν είναι αρκετό. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και οι πιο εξειδικευμένοι ερευνητές παραδέχονται πως η χρήση ενός απλού κωδικού διευκολύνει κατά πολύ την δουλειά των hackers. Σε αυτό το άρθρο θα υπενθυμίσουμε (σε όσους ήδη γνωρίζουν) και θα μάθουμε (σε όσους ακόμη αγνοούν), τα βασικά για την δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού και πως μπορεί αυτός να προστατεύσει τα δεδομένα σας.

Όταν μιλάμε για ισχυρό κωδικό, εννοούμε κωδικούς που έχουν μέγεθος από 8 ως 15 χαρακτήρες. Οι κωδικοί θα πρέπει να φαίνονται ασυναρτησίες σε εσάς και τους άλλους, και να περιλαμβάνουν κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιείτε δικές σας προσωπικές φράσεις και ημιτελείς λέξεις στους κωδικούς σας. Αποφύγετε ρητά να χρησιμοποιείτε λέξεις που μπορούν να βρεθούν σε κάποιο λεξικό, (οποιασδήποτε γλώσσας) και keyword patterns. Το να αλλάζετε συχνά τον κωδικό είναι μια καλή πρακτική.

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω infographic από την WhoIsHostingThis και δώστε μεγάλη προσοχή στις πρακτικές που αναφέρονται για την δημιουργία ισχυρών κωδικών.

Δημιουργώντας τον Τέλειο Κωδικό! [infographic] Κωδικό Κωδικό Κωδικό
Όταν μιλάμε για ισχυρό κωδικό, εννοούμε κωδικούς που έχουν μέγεθος από 8 ως 15 χαρακτήρες. Οι κωδικοί θα πρέπει να φαίνονται ασυναρτησίες σε εσάς και τους άλλους, και να περιλαμβάνουν κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιείτε δικές σας προσωπικές φράσεις και ημιτελείς λέξεις στους κωδικούς σας. Αποφύγετε ρητά να χρησιμοποιείτε λέξεις που μπορούν να βρεθούν σε κάποιο λεξικό, (οποιασδήποτε γλώσσας) και keyword patterns. Το να αλλάζετε συχνά τον κωδικό είναι μια καλή πρακτική.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS