ΑρχικήinetTo VertiGo ρομπότ της Disney κινείται όπως ο Spiderman

To VertiGo ρομπότ της Disney κινείται όπως ο Spiderman

Προφανώς η Disney κάνει πολλά περισσότερα από το να αγοράζει franchises ταινιών, όπως το Star Wars. Επιπλέον, βρίσκεται και στον τομέα της δημιουργίας ευλύγιστων ρομπότ.
Σωστά διαβάσατε! Η Disney ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Disney Research Ζυρίχης, μαζί με το ETH, ένα μηχανικό επιστημονικό τεχνολογικό μαθηματικό και που ασχολείται και με το management πανεπιστήμιο, έχουν αναπτύξει ένα ρομπότ που μπορεί να σκαρφαλώσει σε τοίχους.
Ονομάζεται VertiGo και είναι σε θέση να κάνει μια σχεδόν άνευ προηγουμένου μετάβαση από το έδαφος και να σκαρφαλώσει σε έναν τοίχο. Είναι ικανό να πραγματοποιήσει ένα ασύλληπτο σκαρφάλωμα στον τοίχο χάρη στο ότι διαθέτει ένα ζευγάρι από ανακλινόμενους έλικες που του παρέχουν ώθηση στον τοίχο, που αποτελεσματικά το κάνουν να προσκολλάται σε οποιαδήποτε κάθετη επιφάνεια.

To VertiGo ρομπότ της Disney κινείται όπως ο Spiderman
Ονομάζεται VertiGo και είναι σε θέση να κάνει μια σχεδόν άνευ προηγουμένου μετάβαση από το έδαφος στο να σκαρφαλώσει σε έναν τοίχο.

«Δίνεται ώθηση τόσο προς τον τοίχο με τον πίσω έλικα, όσο και προς τα πάνω χρησιμοποιώντας τον μπροστινό έλικα, με αποτέλεσμα να γίνεται ένα “flip” πάνω στον τοίχο», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.
Με δύο κατευθυνόμενους τροχούς, το VertiGo λειτουργεί τόσο εύκολα όσο ένα κοινό τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο, σε αντίθεση με το RC αυτοκίνητο από την παιδική σας ηλικία, αυτό εδώ έχει δύο υπέρυθρους αισθητήρες απόστασης τοποθετημένους μπροστά για να μπορεί να προσανατολίζεται στο χώρο του.
Αν αναρωτιέστε αν αυτό πρόκειται να είναι το πιο καυτό νέο δώρο για τις γιορτές του επόμενου έτους, το ίδιο κάνουμε και εμείς.

Μπορείτε να δείτε το VertiGo σε δράση στο παρακάτω βίντεο:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=e9P9_QM8cN8″ width=”580″ height=”380″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS