Αρχικήinet...Τετράποδοι επαγγελματίες στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας

…Τετράποδοι επαγγελματίες στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας

Παιδική πορνογραφία: Τετράποδοι επαγγελματίες στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας
Hard-Drive Sniffing Dogs: Τετράποδοι επαγγελματίες στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας

 

Τον περασμένο Αύγουστο, ο αστυνόμος Bear συμμετείχε σε συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων της Πολιτείας της Ιντιάνα των ΗΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός κυριολεκτικά “θαμμένου” σκληρού δίσκου στην οικία ενός δημοσίου προσώπου της Αμερικής. Όπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ο σκληρός δίσκος περιείχε βίντεο και φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας, αποδεικνύοντας την ενοχή του υπόπτου.

Ο Jared Fogle, ιδιαίτερα γνωστός στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του σε διαφημιστικές καμπάνιες γνωστής αλυσίδας εστιατορίων, κρίθηκε ένοχος για παιδεραστία και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ο Fogle ομολόγησε την ενοχή του για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, αλλά μόνο αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε τον Βear για μια δεύτερη έρευνα στο σπίτι του δράστη, καθώς κατά την πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, ο Bear δεν πρόκειται για έναν απλό αστυνομικό, αλλά για έναν ειδικά εκπαιδευμένο, τετράποδο επαγγεματία που βοηθά στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Ο Βear είναι ένα λαμπραντόρ το οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί για την ανεύρεση ναρκωτικών ή εκρηκτικών μηχανισμών ως είθισται, αλλά για την ανίχνευση …σκληρών δίσκων στα σπίτια υπόπτων παιδεραστών.

O Bear, σαν πιστός συνεργάτης έχει, και εξακολουθεί να προσφέρει την πιο πολύτιμη βοήθεια στην εξιχνίαση δύσκολων υποθέσεων.

Μάλιστα, συνεχίζοντας στον δρόμο που έχει χαράξει ήδη με επιτυχία ο τετράποδος Bear και έπειτα από δωρεά ύψους 15.000 ευρώ από την οργάνωση Montgomery County Crimestoppers, η αστυνομία του Τέξας καλωσόρισε και νέο μέλος στην ομάδα των Hard-drive Sniffing K9 Dogs.

Ο σκύλος, που ονομάζεται Brody, έχει εκπαιδευτεί ώστε να οσφραίνεται τις ειδικές κόλλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μέσων αποθήκευσης δεδομένων. Ο Brody μπορεί να οσφραίνεται σκληρούς δίσκους, USB sticks, thumb drives ακόμη και μικροσκοπικές κάρτες SD, κρυμμένες ακόμη και στις πιο απίθανες τοποθεσίες.

«Έχουμε βρει συσκευές αποθήκευσης δεδομένων σε χρηματοκιβώτια θαμμένα κάτω από το πάτωμα ή κρυμμένα στη στέγη, συσκευές που είναι πολύ καλά κρυμμένες», αναφέρει επικεφαλής αστυνομικός.

 

…Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ διαθέτουν ένα αξιόπιστο όπλο στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας και της παιδεραστίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες έρευνες, και γενικότερα οπουδήποτε η αστυνομία χρειάζεται να εντοπίσει σκληρούς δίσκους που εμπεριέχουν στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των υπόπτων, όπως σε περιπτώσεις οικονομικών απατών, οργανωμένου εγκλήματος, και ούτω καθεξής.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS