ΑρχικήsecurityΤο Tor προσφέρει αμοιβή σε hackers για να «σπάσουν» την ανωνυμία του

Το Tor προσφέρει αμοιβή σε hackers για να «σπάσουν» την ανωνυμία του

ΟΝΙΟΝ - Tor

Κατά τη διάρκεια του 32ου συνεδρίου Chaos Communication Congress (32C3) εκπρόσωποι της ομάδας του Tor Project ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την έναρξη ενός προγράμματος bug bounty, το οποίο θα φιλοξενηθεί μέσω της πλατφόρμας HackerOne.

Οι πρώτες φήμες για την έναρξη του bug bounty (πρόγραμμα επιβράβευσης ερευνητών για την ανεύρεση ευπαθειών) ξεκίνησαν να διαδίδονται από τα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως από πηγές εκ των έσω.

Περιέργως, οι φήμες ξεκίνησαν να διαδίδονται μόλις δύο ημέρες αφότου το Tor Project καταφέρθηκε δημόσια κατά του Carnegie Mellon University (CMU) με αφορμή φερομένη συμμετοχή του σε διεξαγωγή “έρευνας επι πληρωμή” για το FBI, για την οποία η μυστική oργάνωση φέρεται να κατέβαλε ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το Tοr Project δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τους ισχυρισμούς του, και το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon αρνήθηκε λίγες ημέρες αργότερα οποιαδήποτε συμμετοχή του σε έρευνα για το FBI.

Παράλληλα, οι συντηρητές του Tor είχαν αρχίσει να αναζητούν ένα πιο ανεξάρτητο μοντέλο χρηματοδότησης, πλήρως αποδεσμευμένο από κυβερνητικούς φορείς, έχοντας ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναζήτησης δωρεών μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Με το νέο πρόγραμμα bug bounty που είναι στα σκαριά, οι διαχειριστές του Tοr ευελπιστούν να τεστάρουν το λογισμικό τους, με ελεγχόμενο τρόπο, στηριζόμενοι στη συμβολή ταλαντούχων ερευνητών, οι οποίοι θα ελέγξουν το δίκτυο για ευπάθειες.

Το Tor θα επιβραβεύσει την ανακάλυψη δυνητικά επικίνδυνων σφαλμάτων, στοχεύοντας στην επιδιόρθωσή τους προτού το FBI έχει ποτέ την ευκαιρία να τα αξιοποιήσει, στερώντας την ανωνυμία του traffic του δικτύου Tοr.

Επί του παρόντος, οι κολλοσοί του διαδικτύου και όλες οι μεγάλες εταιρείες λογισμικού τρέχουν προγράμματα bug bounty.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS