ΑρχικήinetΕσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το “Fi” από το “Wi-Fi”; Θα εκπλαγείτε!

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το “Fi” από το “Wi-Fi”; Θα εκπλαγείτε!

Εσείς αλήθεια γνωρίζετε τι σημαίνει το “Fi” από το “Wi-Fi” ?

Τον αναφέρουμε σαν όρο καθημερινά, αμέτρητες φορές, αλλά ξέρουμε αλήθεια τι σημαίνει Wi-Fi στην πραγματικότητα; Μερικοί το ορίζουν ως ‘wireless fidelity’; Αλλά κατά πόσο ισχύει; Εσείς γνωρίζετε την ιστορία που κρύβει πίσω του το Wι-Fι και τι σημαίνουν τα ‘Wi’ και ‘Fi’ ;

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει το “Fi” από το “Wi-Fi”; Θα εκπλαγείτε!

Ίσως εκπλαγείτε από την συνέχεια………..!!!

 

Το Wι-Fι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Δεν είναι καν ακρωνύμιο. Δεν υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα πίσω του. Και το Wi-Fi logo ήταν δημιούργημα της Interbrand. Λοιπόν, η εφεύρεση του Wi-Fi logo έχει την δική της ενδιαφέρουσα ιστορία.

 

Η ιστορία πίσω από το Wι-Fι logo:

Ο ένας και μοναδικός σκοπός της εφεύρεσης του λογότυπου του Wi-Fi ήταν να δημιουργήσει μια αίσθηση διαλειτουργικότητας, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στις περαιτέρω ενέργειες marketing. Επισήμως, το πραγματικό όνομα του Wi-Fi είναι “IEEE 802.11b” και αργότερα ακολούθησαν άλλα, όπως IEEE 802.11 a/b/c/g. Έτσι έπρεπε να έχει κι ένα εμπορικό σήμα – λογότυπο, το οποίο θα ήταν άκρως ενδιαφέρον και πολύ εύκολο να απομνημονευθεί.

 

Και τι είναι Wireless fidelity?

Ο όρος ‘wireless fidelity’ εμφανίσθηκε, λόγω της φαεινής ιδέας μερικών συναδέλφων ότι το Wι-Fι θα πρέπει πραγματικά να βγάζει κάποιο νόημα. Έτσι, ο όρος «Wireless Fidelity» εμφανίσθηκε κι άρχισε να διαδίδεται. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κατανοούν πως υφίσταται branding και marketing χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια ουσιαστική και γραμματικο-εννοιολογική εξήγηση στην λέξη ή την φράση. Παρόλο αυτά, η εταιρεία για να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεκτημένα της συμφώνησε να περιλαμβάνει το tagline “The Standard for Wireless Fidelity”.

Αλλά αυτό αποδείχθηκε μια λανθασμένη επιλογή, αφού άρχισε να προκαλεί σύγχυση στους ανθρώπους. Αργότερα, όταν το Wι-Fι  γνώρισε την απόλυτη επιτυχία και τα τμήματα μάρκετινγκ και επιχειρηματίες από μεγάλες εταιρείες συμβούλευσαν τους αρμόδιους της προώθησης να αφαιρέσουν το tagline. Έτσι κι έγινε.

Διαβάστε ακόμη: Μια ματιά σε ηλεκτρονικές απάτες Dating αποκαλύπτει τη γελοιότητα τους

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS