ΑρχικήHow ToΝέα πατέντα της Apple μπορεί να εμποδίσει την καταγραφή συναυλιών

Νέα πατέντα της Apple μπορεί να εμποδίσει την καταγραφή συναυλιών

Concert-Phones-Apple

Το να τραβάνε κάποιοι βίντεο σε συναυλίες είναι ενοχλητικό, αλλά ένα συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple που θέλει να πραγματοποιηθεί, θα μπορούσε να σταματήσει.

Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων (USPTO) των ΗΠΑ χορήγησε στην Apple δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – που αρχικά κατατέθηκε το 2011 – για μια τεχνολογία που θα μπορούσε να απενεργοποιεί τις κάμερες των τηλεφώνων σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις με την παρακολούθηση και την ερμηνεία υπέρυθρων σημάτων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει ως εξής: «Ένας υπέρυθρος πομπός μπορεί να βρίσκεται σε περιοχές όπου απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών ή το βίντεο και ο πομπός μπορεί να παράγει υπέρυθρα σήματα με κωδικοποιημένα δεδομένα που θα περιλαμβάνουν εντολές για να απενεργοποιούνται οι λειτουργίες εγγραφής των συσκευών. Μια ηλεκτρονική συσκευή μπορεί στη συνέχεια να λάβει τα υπέρυθρα σήματα, να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα και να απενεργοποιήσει προσωρινά τη λειτουργία εγγραφής της συσκευής με βάση την εντολή.»

Δεν υπάρχει καμία φήμη αν η Apple έχει κάποια σχέδια για να χρησιμοποιήσει πραγματικά αυτή την τεχνολογία. Είναι πολύ πιθανό ο τεχνολογικός γίγαντας να μην σκοπεύει να αναπτύξει τον αναστολέα κάμερας, αλλά μάλλον απέκτησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως έναν τρόπο για να αποτρέψει οποιονδήποτε άλλο να κάνει κάτι τέτοιο.

Αποτελεί επίσης ζήτημα, εάν η Apple επρόκειτο να εφαρμόσει μια τέτοια τεχνολογία, τι κατευθυντήριες γραμμές και τι περιορισμοί θα υπήρχαν για να χρησιμοποιηθεί. Θα μπορούσε, ας πούμε, η ιδιωτική ασφάλεια ή ακόμα και τα όργανα επιβολής του νόμου να επωφεληθούν από αυτό και να κλείσουν την εγγραφή σε μια συγκεκριμένη περιοχή; Η τεχνολογία αυτή θα έχει προφανείς νομικές συνέπειες.

Με δεδομένη την ιστορία της για την προστασία της ελευθερίας και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών iPhone, θα ήταν πολύ αντίθετο στη νοοτροπία της.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS