ΑρχικήinetΤο κόστος επισκευής του iPhone 5 δεν θα μειωθεί αν η Apple...

Το κόστος επισκευής του iPhone 5 δεν θα μειωθεί αν η Apple δεν χαλαρώσει τον έλεγχο της πάνω στα υλικά του

iphone-broken

Αν ρίξετε κάτω το iPhone σας και δεν έχετε AppleCare είναι, σχεδόν πάντα, φθηνότερο να το επισκευάσετε σε κάποιον τρίτο απ’ ότι στην Apple. Εκτός, αν έχετε iPhone 5.

O σκληρός έλεγχος της Apple πάνω στα κομμάτια του iPhone 5  είναι τόσο μεγάλος που είναι δύσκολο να τα προμηθευτεί κάποιος, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος επισκευής του, ακόμα και από τρίτους, δυσκολεύοντας τους πολύ να προσφέρουν μια πιο ανταγωνιστική τιμή.

Η Apple χρεώνει 229 δολάρια για την αλλαγή μιας σπασμένης οθόνης στο iPhone 5, ένα ποσό το οποίο είναι κατά 29 δολάρια ακριβότερο από το να αγοράσει κάποιος μια καινούργια συσκευή με διετές συμβόλαιο (στις ΗΠΑ). Επιπλέον, είναι περισσότερο από το ένα τρίτο της τιμής του iPhone 5 χωρίς συμβόλαιο. Ωστόσο, το να χρησιμοποιήσετε κάποια τρίτη υπηρεσία για την επισκευή του δεν θα κοστίσει λιγότερο. Για την ακρίβεια σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο ακριβό.

Σύμφωνα με νέα αναφορά από το MarketWatch, κάποιοι κοστολογούν μέχρι και 250 δολάρια την αλλαγή της οθόνης ενός iPhone 5, ενώ κάποιοι άλλοι δεν την αλλάζουν και καθόλου.

“Λόγο των πολύ ακριβών εξαρτημάτων, δεν προσφέρουν ακόμα επισκευές σε iPhone 5″, γράφει το ComputerOverhauls.com. “Αυτή τη στιγμή, το Apple Store είναι η πιο φθηνή λύση.”

Αν τα υλικά ήταν φθηνότερα και ευκολότερα στην απόκτηση τους, η επισκευή της οθόνης ενός iPhone 5 θα ήταν πολύ πιο φθηνή, διότι η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Σύμφωνα με τον AJ Forsythe, ιδρυτής του iCracked, μια υπηρεσία επισκευής iOS συσκευών, λέει ότι χρειάζονται περίπου πέντε με δέκα λεπτά για την αλλαγή μιας οθόνης στο iPhone 5, διότι μόνο πέντε βίδες την κρατάνε στη θέση της.

Συγκριτικά, η αλλαγή της οθόνης στο iPhone 4 χρειάζονται περισσότερο χρόνο διότι πρέπει να βγουν 27 βίδες και αρκετά μικρότερα κομμάτια από το εσωτερικό του. Και παρόλα αυτά, το κόστος για την αλλαγή της οθόνης σε ένα iPhone 4 ανέρχεται μεταξύ 79 και 99 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Forsythe, η αγορά καθορίζει τη τιμή επισκευής ενός iPhone, και από τη στίμη που η Apple πουλάει 300.000 iPhone της μέρα, οι τιμές πέφτουν.

Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν η Apple χαλαρώσει τον έλεγχο που ασκεί πάνω στα κομμάτια του iPhone 5.

“Η Apple ελέγχει τα πάντα από τη κατασκευή μέχρι το πιο μικρό κομμάτι στο iPhone 5, αναγκάζοντας το κόσμο να αγοράσει Apple Care ώστε να του έρθει πιο φθηνά η επισκευή ενός iPhone 5,” λέει ο Jeff Haynes, του site TechBargains.com

Γιαυτό, όσοι είστε επιρρεπείς στο να καταστρέφετε τις συσκευές σας, μάλλον θα ήταν καλύτερα να πάρετε ένα iPhone 4 ή ένα iPhone 4S, διότι κοστίζει πολύ λιγότερο η επισκευή του, εκτός και αν θέλετε να αγοράσετε AppleCare.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS