ΑρχικήinetH απόδοση της Apple είναι στενά συνυφασμένη πλέον με τα εκατομμύρια της...

H απόδοση της Apple είναι στενά συνυφασμένη πλέον με τα εκατομμύρια της αποζημίωσης του Tim Cook

timcook1-600x395

Οι μεγάλοι και σημαντικοί σύμβουλοι της Apple, top executives, εδώ και πολλά χρόνια παίρνουν σαν αποζημίωση ένα πολύ μεγάλο αριθμό μετοχών της εταιρείας σαν αναγνώριση του γεγονότος ότι παρέμειναν στην Αpple. Παλαιότερα αυτή η επιβράβευση γινόταν από το συμβούλιο της Apple με πολύ αυστηρά κριτήρια και με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των μετοχών θα αποδίδονταν σε κάποιον executive με την πάροδο των χρόνων παραμονής του στην εταιρεία και όχι άμεσα.

Το σκεπτικό είναι απλό μιας και σημαίνει πως αν ο σύμβουλος βοηθούσε στο καλό της εταιρείας στο άμεσο μέλλον οι μετοχές της θα είχαν μεγαλύτερη αξία και έτσι θα έπαιρνε μεγαλύτερη αποζημίωση στο τέλος της θητείας του μιας και οι μετοχές του θα άξιζαν περισσότερο από όταν έγινε η συμφωνία και ανακοίνωση ανάθεσης τους ως επιβράβευση.

Ο Tim Cook όταν έγινε CEO της Apple του δόθηκαν 1,000,000 τέτοιες μετοχές με την διαφορά πως η αξία τους είχε προκαθοριστεί από το συμβούλιο εκ των προτέρων ανεξάρτητα αν η εταιρεία πήγαινε καλά ή άσχημα και ανεξάρτητα της τιμής της μετοχής στο χρηματιστήριο. Οι μετοχές αυτές δεν δόθηκαν με την μια αλλά θα δοθούν σε ένα βάθος χρόνου.

Ένα «νέο αστέρι» φωτίζεται στο νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV 4 Οκτωβρίου 2024, 17:25 17:25

Ο Tim Cook όμως πρόσφατα με μια κίνηση που δεν συζητήθηκε πολύ έδειξε πόσο σημαντική είναι η Apple για αυτόν μιας και άλλαξε τους όρους της αποζημίωσης του αυτής. Με προσωπική του παρέμβαση στο συμβούλιο της Apple απαίτησε η αξία των μετοχών που θα παραλάβει ως αποζημίωση να μην είναι ανεξάρτητη της τρέχον τιμής της μετοχής της Apple αλλά να είναι άρρηκτα συνυφασμένη.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως αν η απόδοση της Apple πέσει, θα πέσει και η μετοχή της και κατά συνέπεια και ο Tim Cook θα χάσει αρκετά εκατομμύρια. Πόσα; Οι πρώτες αναλύσεις έδειξαν πως με την κίνηση του αυτή ο Tim Cook από την μια μέρα στην άλλη ρισκάρει σχεδόν τα μισά λεφτά της αποζημίωσης του!

Μια κίνηση που ευελπιστεί πως θα κάνουν σύντομα και οι υπόλοιποι Apple executives κάτω από αυτόν και μια κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει πως είναι ένας σωστός ηγέτης που δεν θέλει ιδιαίτερες χάρες αλλά αγαπάει πραγματικά την εταιρεία.

Πηγή:GreekAppleNews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS