ΑρχικήinetΓια ακόμη μια φορά ο Steve Jobs αποδεικνύεται πως ήταν μπροστά από...

Για ακόμη μια φορά ο Steve Jobs αποδεικνύεται πως ήταν μπροστά από την εποχή του

steve-jobs-after-death

Ζούμε ήδη στην μετά pc εποχή που μας ώθησε για καλά η είσοδος του iPad στην καθημερινότητα μας. Τα Windows 8 δεν κατάφεραν να φέρουμε δραστικές αλλαγές και να δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά των PC που τόσο την είχε ανάγκη, ενώ παράλληλα πολλοί κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει σχεδιαστικά να αντιγράφουν τα Macbook Pro και Air της Apple απομακρύνοντας περισσότερο το κοινό με αυτή την ιδέα αντί να το ενθαρρύνουν για μια αγορά.

Ο Steve Jobs για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως ήταν μπροστά από την εποχή του όταν έλεγε πως τα PC σύντομα θα δεχτούν σοβαρά πλήγματα από το iPad και γενικότερα από τα tablet.

Αν και υπάρχουν ελπίδες ότι οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών θα ανακάμψουν στο δεύτερο μισό αυτού του έτους, μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Νέα έρευνα της IHS iSuppli διαπιστώνει ότι τελικά τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα από ότι αρχικά είχαν υπολογίσει.

Οι κατασκευαστές της Ασίας είχαν τις χαμηλότερες παραγγελίες των τελευταίων τριών ετών από πελάτες όπως η Apple και η Hewlett-Packard. Συνολικά η iSuppli προβλέπει ότι οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών ήταν κάτω 17% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2013, και 4 με 5% χειρότερα από ότι είχε προβλέψει αρχικά η εταιρεία.

Δεν είναι όμως όλα μαύρα, η iSuppli πιστεύει ότι οι πωλήσεις PC θα ανέβουν στο δεύτερο μισό του έτους “όταν τα υπέρ-λεπτά PC πέσουν σε κόστος και μπουν στην αλυσίδα διαθεσιμότητας μαζί με υπολογιστές με τους νέους επεξεργαστές της Intel.”

Πηγή:GreekAppleNews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS