ΑρχικήinetΗ Google, το Facebook και η Microsoft υποστηρίζουν τους πειρατές;

Η Google, το Facebook και η Microsoft υποστηρίζουν τους πειρατές;

cciaΗ Νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι απαραίτητη και οπωσδήποτε χρειάζεται να υπάρχει, όμως η κατάχρησή των νόμων μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Μία από τις πιθανές συνέπειες, της κατάχρησης αυτών των νόμων είναι και η κατάργηση της καινοτομίας, όπως αναφέρει το TorrentFreak.

Η  Computer and Communications Industry Association (CCIA), η οποία έχει σαν μέλη της την Google, το Facebook και την Microsoft, υπέβαλε μια δήλωση που απομυθοποιεί την προπαγάνδα της βιομηχανίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, εξηγώντας ότι οι νόμοι περί σκληρή πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη των καινοτομιών αντί να την προωθήσουν.

“Τα επιχειρήματα για μια ρύθμιση του νόμου είναι ισχυρότερα παρά ποτέ. Θα πρέπει να παραβλέψουμε τους τρόπους με τους οποίους η υπερβολική προστασία μπορεί να εμποδίσει την καινοτομία,” αναφέρει η CCIA σε μια δήλωση της. Και συνεχίζοντας αναφέρει:

“Ενώ μια στοιχειώδης προστασία μπορεί παρέχει επιπλέον ανταμοιβή στον συγγραφέα, η κοινωνία πληρώνει για αυτήν την ανταμοιβή αλλά με στέρηση της περαιτέρω χρήσης του έργου, ενώ ο συγγραφέας και οι γύρω του συσσωρεύουν κέρδη”.

Η CCIA αναφέρει ότι τα τεράστια ποσά από τις κυρώσεις ενθαρρύνουν τους δικαιούχους να πιέζουν τις μικρές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στο να παρακρατούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες από την αγορά. Αυτό είναι, εν τέλει, επιζήμιο για τους χρήστες, οι οποίοι στερούνται νέα εργαλεία και προϊόντα, για τα πνευματικά δικαιώματα και φυσικά το κέρδος που υπάρχει πίσω από αυτά.

“Για χρόνια, την υπεράσπιση για την επιβολή αυστηρότερων πνευματικής ιδιοκτησίας που επικαλείται κάτοχο του δικαιώματος παρέχονται στοιχεία, μερικά από τα οποία έχει ανοιχτά αμφισβητηθεί από τις κυβερνήσεις και διακυβερνητικούς οργανισμούς,” η CCIA γράφει.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι νόμοι των πνευματικών δικαιωμάτων πρόκειται να αλλάξουν ή όχι, αλλά είναι σαφές ότι οι υποστηρικτές τους είναι απίθανο να υποχωρήσουν.

Το παράδοξο είναι όμως η ίδια η κίνηση από την CCIA, αλλά και η χρονική στιγμή που συνέβη.

Η σύγκρουση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών με αυτές της μουσικής βιομηχανίας αλλά και των εταιρειών του Hollywood, είναι μια αναπάντεχη είδηση. Γιατί τώρα; Γιατί την συγκεκριμένη στιγμή και γιατί την συγκεκριμένη κίνηση την υποστηρίζει η Microsoft που τα συμφέροντα της επίσης πλήττονται από την πειρατεία;

Σκέφτεστε κάτι;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS