ΑρχικήinetΚάτω από την συμφωνία της Microsoft - Nokia και άλλες προβλέψεις από...

Κάτω από την συμφωνία της Microsoft – Nokia και άλλες προβλέψεις από το iGuRu.gr

Όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας η Microsoft θα πληρώσει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την επιχείρηση της Nokia που ασχολείται με την κατασκευή smartphones. Σαν μια επιπρόσθετη κίνηση δίνει άλλα 2180 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τις άδειες των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν τις κινητές συσκευές της φινλανδικής εταιρείας.

Έκπληξη; Μάλλον δεν θα έπρεπε.
Επειδή όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν δεν κοιτάζουμε μόνο επιφανειακά την είδηση, αλλά σχεδόν πάντα προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται κάτω από τα γεγονότα, η χθεσινή κίνηση-ανακοίνωση από την Microsoft μάλλον μαγειρεύεται αρκετό καιρό.

Nokia

Η Microsoft πάντα κοίταζε από την γωνία την Apple και όπως φαίνεται είναι διατεθειμένη να πληρώσει 7.170.000.000 δολάρια για να μπει στο παιχνίδι με τα smartphones. Η περιουσία που θα πάρει από την Nokia, εκτός την τεχνογνωσία περιλαμβάνει και ένα αρκετά μεγάλο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που μάλλον θα φέρει πονοκεφάλους στους αντιπάλους της. Όμως ο κρυμμένος άσσος είναι ο Stephen Elop, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων της Microsoft ο οποίος άφησε το Redmond το Σεπτέμβριο του 2010 για την θέση του CEO στη Nokia.

Θα εκπλαγείτε αν τον δείτε CEO της Microsoft; Μάλλον δεν θα έπρεπε. Η Microsoft αν θέλει να παραμείνει σε κυρίαρχη θέση στις αγορές θα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή του επικεφαλής της εταιρείας κρίνεται απαραίτητη.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Steve Ballmer ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί το επόμενο έτος και ο Elop όπως όλα δείχνουν είναι η προφανής επιλογή διαδοχής. Ο Elop πάντα υποστήριζε την Microsoft ακόμα και μετά την απομάκρυνση του.

Τον Φεβρουάριο του 2011, μόλις έξι μήνες μετά που ο Elop ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, η φινλανδική εταιρεία πραγματοποίησε μια θεαματική στροφή προς το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft Phone. Τυχαίο;

Πάντως τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια όπως αυτά της Google, που σαν κατασκευάστρια του λειτουργικού συστήματος Android αγόρασε και μια εταιρεία κατασκευής κινητών τη Motorola, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Apple. Τα τελευταία χρόνια, το Redmond φαίνεται να ακολουθεί πιστά τα βήματα της Google και της Apple και μάλλον δεν θα σταματήσει.

Το ερώτημα είναι πως η Microsoft θέλει να ξανά-εφεύρει τον εαυτό της; Μέσω της πεπατημένης ή φέρνοντας ιδέες που δεν υπάρχουν στην αγορά. Η συνταγή της Apple πριν και μετά τον Steve Jobs παραμένει η ίδια με αποτέλεσμα την πτώση των πωλήσεων αφήνοντας χώρο πανηγυρισμών στην Samsung που παρατηρεί τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS