ΑρχικήinetXbox: Η Microsoft δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την E.A.

Xbox: Η Microsoft δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την E.A.

Η Microsoft προβλέπεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον στα first-party titles. Με την απόκτηση των Undead Labs (State of Decay 2), Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice) και Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas) φαίνεται ότι η επόμενη γενιά Xbox είναι προετοιμασμένη για την σύνθεση αποκλειστικών παιχνιδιών μέχρι το 2020.

Αν και τα στούντιο που έχει αποκτήσει η Microsoft δεν είναι πρώτης κατηγορίας, σύμφωνα με τον Phil Spencer, αυτή η εστίαση σε μικρότερα στούντιο, είναι για να τροφοδοτήσουν το μέλλον της υπηρεσίας Game Pass.

«Αν παρακολουθήσετε τις αγορές studio, έχουμε επικεντρωθεί σε δημιουργικές ομάδες που νομίζουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο που θα βοηθήσει το Game Pass να αναπτυχθεί καθώς αλλά και τις πλατφόρμες μας.» δήλωσε ο Phil Spencer.

Xbox

Το Xbox One generation δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο όσον αφορά τις first-party εμπειρίες. Παιχνίδια όπως οι Halo 5 Guardians και Gears of War 4 άρχισαν να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση εξαιτίας της έλλειψης καινοτομίας που παρατηρείται συγκριτικά με τα first-party   titles της Sony για το PlayStation 4. Ακόμα χειρότερα, το Platinum Games ‘Scalebound ακυρώθηκε στις αρχές του 2017, ενώ το Rare’s Sea of Thieves δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της εταιρείας. Για να μην αναφέρουμε τις πολυάριθμες καθυστερήσεις του Crackdown 3, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.

Όταν αναφερόμαστε στη πτυχή της δημιουργικότητας, τα σχόλια του Spencer έχουν νόημα σε σχέση με το πώς θα κυλούσαν τα πράγματα αν αποκτούσαν ένα στούντιο όπως η EA. Επίσης, η συνεργασία της Microsoft με μεγαλύτερα στούντιο έχει αρνητικό αντίκτυπο στο παρελθόν, κρίνοντας από την συνεργασία με την Insomniac Games και την Crystal Dynamic.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι από τότε που ανέλαβε επικεφαλής του Xbox ο Phil Spencer παρατηρείται ανοδική τάση η οποία μπορεί στο μέλλον να πείσει και τα μεγαλύτερα “ψάρια” της αγοράς.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS