ΑρχικήUpdatesGaruda Linux 300821: Κυκλοφόρησε με υποστήριξη για Snap και Flatpak

Garuda Linux 300821: Κυκλοφόρησε με υποστήριξη για Snap και Flatpak

Πρόσφατα, η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Garuda Linux, ανακοίνωσε την έκδοση 200831, η οποία έρχεται με πολλές ενημερώσεις στις εφαρμογές, αλλά περιέχει και αρκετές βελτιώσεις για τα διάφορα περιβάλλοντα εργασίας.

Για όσους δεν είναι γνωστό, το Garuda Linux είναι μια rolling διανομή βασισμένη στο Arch Linux. Ο κυριότερος σκοπός της διανομής, είναι η καλή απόδοση του συστήματος. Ωστόσο, αν και βασίζεται στο Arch Linux, το Garuda Linux περιέχει και μερικές σημαντικές διαφορές, παραδείγματος χάρη το γραφικό πρόγραμμα εγκατάστασης Calamares.

Επιπλέον, Το Garuda είναι ένα από τα λίγα λειτουργικά συστήματα, τα οποία στηρίζονται στο Linux-zen kernel, ενώ χρησιμοποιούν το σύστημα αρχείων Btrfs. Για να μπορούν οι χρήστες να απολαύσουν το λειτουργικό σύστημα ακόμα περισσότερο, η ομάδα ανάπτυξης προσφέρει διανομές με τα παρακάτω περιβάλλοντα: KDE, GNOME, Xfce, Wayfire, LXQt-kwin, Deepin και i3.

Αλλαγές στο Garuda Linux 200831:

H νέα βελτιωμένη έκδοση, φέρνει ορισμένες αλλαγές στις εφαρμογές και στην εμφάνιση του λειτουργικού. Για παράδειγμα, η εφαρμογή καλωσορίσματος πλέον περιέχει επιλογές για HiDPI Mode, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του guest λογαριασμού, κ.α.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή, είναι η προσθήκη του πακέτου pamac-all στην Ultimate έκδοση, το οποίο φέρνει υποστήριξη για τα συστήματα Snap και Flatpak.

Garuda Linux 300821: Κυκλοφόρησε με υποστήριξη για Snap και Flatpak

Επιπλέον, το Garuda Linux τώρα έρχεται με το Linux-zen kernel 5.8.5, Mesa 20.1.6, NVIDIA 450.66 και Firefox 80. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούν την ultimate έκδοση, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το νέο LibreOffice 7.0, καθώς και μερικές ακόμα ενημερωμένες εφαρμογές.

Προχωρώντας παρακάτω, ερχόμαστε και στις νέες επιλογές για τερματισμό, επανεκκίνηση και firmware-setup, οι οποίες υπάρχουν στον GRUB bootloader. Επιπλέον, η νέα έκδοση εμφανίζει τις υπογεγραμμένες λέξεις του GRUB σε μπλε χρώμα.

Εκτός από τις παραπάνω βελτιώσεις, το Garuda Linux 200831 περιέχει και νέο θέμα για τα περιβάλλοντα KDE, GNOME και Xfce. Το νέο θέμα ονομάζεται Whitesur-dark και φαίνεται πολύ καλύτερα σε σχέση με το παλιό προεπιλεγμένο θέμα.

Λήψη και εγκατάσταση του Garuda Linux 200831:

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Garuda Linux ήδη, μπορείτε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας, απλά ενημερώνοντας τα πακέτα του συστήματος.

Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη του λειτουργικού και, στη συνέχεια, να το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας ένα Bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS