ΑρχικήinetΗ Google το 2021 θα δαπανήσει 7 δις δολάρια σε data centers...

Η Google το 2021 θα δαπανήσει 7 δις δολάρια σε data centers και γραφεία

Η Google αναφέρει ότι σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για ακίνητα στις ΗΠΑ το 2021. Η εταιρεία είπε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για επέκταση γραφείων και data centers σε 19 αμερικανικές πολιτείες – οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι τουλάχιστον 10.000. 1 δισεκατομμύριο δολάρια προορίζεται ειδικά για την Καλιφόρνια.

data centers Google γραφεία

«Η προσωπική συνεργασία και η οικοδόμηση κοινότητας είναι βασικός παράγοντας της κουλτούρας της Google και θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό μέρος του μέλλοντος μας», δήλωσε ο CEO της Alphabet Sundar Pichai σε μια ανάρτηση την Πέμπτη. «Συνεχίζουμε λοιπόν να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στα γραφεία μας σε όλη τη χώρα, όπως και στην Καλιφόρνια, όπου φέτος θα επενδύσουμε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια».

Μάθετε επίσης για την Google: Αντιμετωπίζει αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η μητρική εταιρεία της Google Alphabet σταμάτησε τις δαπάνες για ακίνητα πέρυσι μετά την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19 και την πρώτη ετήσια μείωση των εσόδων της Google το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Χρήσιμη πληροφορία της ημέρας: COVID-19: Η Moderna θα δοκιμάσει το εμβόλιο σε μωρά ηλικίας έξι μηνών

Τα νέα data centers έρχονται καθώς η εταιρεία αναπτύσσει με επιθετικό τρόπο τις δραστηριότητες της στο cloud. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι η cloud επιχείρηση πέρυσι είχε τεράστιες απώλειες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Google Cloud Thomas Kurian είπε στους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησης θέτοντας ως στόχο την κερδοφορία.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επιστρέψει τους εργαζομένους στα γραφεία από το φθινόπωρο. Ο Pichai είπε στο παρελθόν ότι η Google δεν θα υιοθετούσε ένα μόνιμο πρόγραμμα απομακρυσμένης εργασίας, αναμένοντας από τους περισσότερους υπαλλήλους να εμφανίζονται στα γραφεία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Μάθετε επίσης: Google σε υπαλλήλους με παράπονα ρατσισμού/σεξισμού: Λάβετε ψυχολογική βοήθεια

Ως μέρος των επεκτάσεων, ο Pichai είπε ότι η εταιρεία θα προσθέσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στα γραφεία της στην Ατλάντα, την Ουάσινγκτον, το DC, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

«Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας σε διαφορετικές κοινότητες ως μέρος των δεσμεύσεών μας για μη φυλετικές διακρίσεις», δήλωσε ο Pichai, προσθέτοντας ότι το 2020 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις έγχρωμων και Λατίνων υπαλλήλων στις ΗΠΑ.

Τέλος, η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει νέα γραφεία στο Σιάτλ, το Χιούστον και το Μισισιπή.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS