ΑρχικήinetΓιατί πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ;

Γιατί πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ;

Μία από τις παρενέργειες της διαχείρισης της ανθρώπινης κοινωνίας μέσω υπολογιστών είναι ότι πολλά συστήματα είναι εύκολο να αυτοματοποιηθούν χωρίς σκέψη. Αυτό ανοίγει την πόρτα για εκμετάλλευση από αυτοματοποιημένα προγράμματα που ονομάζονται «bots», μια συντομογραφία για τα «ρομπότ».

ρομπότ

Δείτε επίσης: Musk: Προτεραιότητα της Tesla για φέτος είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Τα ρομπότ μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους προβλήματα στο διαδίκτυο. Για να αποφευχθεί αυτό, οι ερευνητές υπολογιστών στη δεκαετία του 1990 επινόησαν μια τεχνική που ονομάζεται CAPTCHA (“Πλήρως αυτοματοποιημένο δημόσιο τεστ Turing για να διακρίνουν τους υπολογιστές και τους ανθρώπους“), ώστε να ελέγχει τα ρομπότ από το να εισάγουν πληροφορίες σε ιστότοπους.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων θέλουν να βεβαιωθούν ότι ένας πραγματικός άνθρωπος εισάγει πληροφορίες σε έναν ιστότοπο. Για παράδειγμα: Όταν δημιουργείτε ή συνδέεστε σε λογαριασμούς (για την αποφυγή απάτης ή εισβολής), όταν δημοσιεύετε σχόλια (για την αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων) και όταν αγοράζετε προϊόντα ή εισιτήρια (για να αποτραπεί το scalping).

Και γι’ αυτό πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ.

Δείτε ακόμα: Microsoft Skype: Αυτό το captcha δοκιμάζει την υπομονή σας

CAPTCHA

Τα CAPTCHA προέκυψαν ως εικόνες με γράμματα, αριθμούς ή λέξεις γραμμένες με παράξενες γραμματοσειρές, συχνά καλυμμένες με γραμμές, με τρόπο που θα μπορούσε να ακυρώσει αλγόριθμους όρασης υπολογιστή. Από το 2007, ένα έργο που ονομάζεται reCAPTCHA άρχισε να χρησιμοποιεί το τεστ CAPTCHA ως τρόπο εκτέλεσης ουσιαστικών εργασιών, όπως η ψηφιοποίηση βιβλίων και η εκπαίδευση αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης και σας ζητά να επιλέξετε το «Δεν είμαι ρομπότ».

Το 2009, η Google απέκτησε το reCAPTCHA και άρχισε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για την αποκωδικοποίηση των διευθύνσεων του Google Street View, αποσπώντας λίγα δευτερόλεπτα από το χρόνο κάθε ατόμου.

Δείτε επίσης: Google: Κλείνουμε το Currents και μεταφέρουμε τους χρήστες στο Spaces

Σήμερα, κάθε φορά που επιλύετε μια πρόκληση reCAPTCHA, βοηθάτε την Google να εκπαιδεύσει τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης AI, επισημαίνοντας αντικείμενα σε διάφορες φωτογραφίες που οι υπολογιστές θα μπορούσαν διαφορετικά να δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν. Κατά ειρωνικό τρόπο, ελέγχοντας τα ρομπότ, στην πραγματικότητα βοηθάτε να γίνουν καλύτερα στις εργασίες αναγνώρισης εικόνων που απαιτούνται για την επίλυση των CAPTCHAS στο μέλλον.

Και επισημαίνοντας όλες αυτές τις διαβάσεις πεζών, τα φανάρια και τις γέφυρες, μπορεί να βοηθήσετε στην εκπαίδευση μιας επερχόμενης γενιάς αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, αν και από το 2019, η Google ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα του reCAPTCHA δεν χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS