ΑρχικήSecurityΤο Vultur trojan στοχεύει Android συσκευές

Το Vultur trojan στοχεύει Android συσκευές

Το Vultur, ένα προηγμένο trojan που στοχεύει συσκευές Android, έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις, κάτι που το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο και πιο δύσκολο να ανιχνευθεί.

vultur κακόβουλο λογισμικό

Το Vultur, γνωστό για τη δυνατότητά του να καταγράφει την οθόνη από απόσταση, χρησιμοποιεί πλέον νέες τακτικές, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μηνυμάτων κειμένου και τηλεφωνικών κλήσεων, με σκοπό να εξαπατήσει τα θύματα να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό. Με την εγκατάστασή του, το Vultur παρέχει στους χάκερς πλήρη έλεγχο της συσκευής, επιτρέποντάς τους να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση, να τη χειρίζονται, να παρακάμπτουν τις οθόνες κλειδώματος και ακόμα να ελέγχουν λειτουργίες όπως η σάρωση και το κλικ.

Διαβάστε επίσης: Mispadu Trojan: Στοχεύει την Ευρώπη, με χιλιάδες αρχεία να διακυβεύονται

Για να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους από το Vultur και παρόμοιες απειλές, είναι σημαντικό να μην ανταποκρίνεστε σε ύποπτα μηνύματα που ζητούν πληροφορίες για τραπεζικές συναλλαγές. Να αποφεύγετε επίσης την εγκατάσταση ανεπιθύμητων εφαρμογών και την πρόσβαση σε συντομευμένες διευθύνσεις URL. Προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν την προσοχή κατά τη χορήγηση άδειων εφαρμογών, τον περιορισμό του αριθμού εγκατεστημένων εφαρμογών, τη λήψη μόνο από αξιόπιστες πηγές και την τακτική ενημέρωση των συσκευών. Η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς σε όλες τις συσκευές μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Σε περίπτωση συμβιβασμού, η άμεση αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης με χρήση διαφορετικής συσκευής, παρακολούθηση των λογαριασμών για μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες και εφαρμογή υπηρεσιών προστασίας από κλοπή ταυτότητας αποτελούν βήματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Οι υπηρεσίες προστασίας από κλοπή ταυτότητας μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας και να παρέχουν λειτουργίες όπως ασφάλεια προστασίας ταυτότητας και υποστήριξη κατά της απάτης για τη μείωση πιθανών ζημιών.

vultur κακόβουλο λογισμικό

Δείτε περισσότερα: Το PixPirate banking trojan στοχεύει χρήστες στη Βραζιλία

Συνολικά, η προσοχή, η εφαρμογή καλών πρακτικών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο και η άμεση αντιμετώπιση των παραβιάσεων ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία από απειλές όπως το Vultur. Αυτό βοηθάει στην προστασία των προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών σε συσκευές Android.

Πηγή: cyberguy

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS