ΑρχικήinetΤο YouTube αυστηροποιεί την πολιτική για τα βίντεο με όπλα

Το YouTube αυστηροποιεί την πολιτική για τα βίντεο με όπλα

Το YouTube αλλάζει τις πολιτικές του σχετικά με τα βίντεο που περιέχουν όπλα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το δυνητικά επικίνδυνο περιεχόμενο να φτάσει σε ανήλικους χρήστες.

Δείτε επίσης: YouTube TV: Το Multiview έρχεται και στις Android συσκευές

YouTube βίντεο όπλα

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που ανήκει στην Google δήλωσε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει κάθε βίντεο που δείχνει πώς να αφαιρέσετε συσκευές ασφαλείας σε ένα όπλο. Επιπλέον, τα βίντεο που δείχνουν αυτοσχέδια όπλα, αυτόματα όπλα και ορισμένα αξεσουάρ πυροβόλων όπλων, όπως σιγαστήρες, θα περιορίζονται σε χρήστες 18 ετών και άνω.

Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ στις 18 Ιουνίου και έρχονται αφότου οι υποστηρικτές της ασφάλειας κατά των όπλων έχουν επανειλημμένα καλέσει την πλατφόρμα να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι τα βίντεο με όπλα δεν φτάνουν στους νεότερους χρήστες του ιστότοπου, δυνητικά τραυματίζοντας παιδιά ή οδηγώντας τα σε σκοτεινά μονοπάτια εξτρεμισμού και βίας.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Η Katie Paul, διευθύντρια του Tech Transparency Project, είπε ότι η αλλαγή ήταν ευπρόσδεκτη είδηση ​​και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως αμφισβήτησε γιατί η πλατφόρμα άργησε να εκδώσει μια νέα πολιτική και είπε ότι η ομάδα της θα κοιτάξει να δει πόσο αποτελεσματικά το YouTube επιβάλλει τον νέο κανόνα του.

Πέρυσι, ερευνητές στην ομάδα της Paul δημιούργησαν λογαριασμούς στο YouTube που μιμούνταν τη συμπεριφορά 9χρονων Αμερικανών αγοριών με δηλωμένο ενδιαφέρον για τα βιντεοπαιχνίδια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύστημα προτάσεων του YouTube προώθησε σε αυτούς τους λογαριασμούς γραφικά βίντεο πυροβολισμών σε σχολείο, βίντεο εκπαίδευσης όπλων και οδηγίες για την πλήρη αυτόματη κατασκευή πυροβόλων όπλων.

Δείτε ακόμα: YouTube Playables: Κυκλοφορεί για όλους τους χρήστες

Ένα βίντεο παρουσίαζε ένα κορίτσι δημοτικού σχολείου που κρατούσε πιστόλι. Ένα άλλο έδειχνε έναν άνδρα να χρησιμοποιεί ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 0,50 και να πυροβολεί ένα ψεύτικο κεφάλι γεμάτο με αίμα. Πολλά από τα βίντεο παραβίαζαν τις πολιτικές του YouTube για βίαιο ή φρικτό περιεχόμενο.

Youtube

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Alvin Bragg κάλεσε τον περασμένο μήνα το YouTube να σταματήσει τη διάδοση βίντεο που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα σε νεαρούς χρήστες και είπε στην εταιρεία ότι αποτυγχάνει να επιβάλει τις δικές της πολιτικές. Την Τετάρτη, ο Bragg είπε ότι επικρότησε τη νέα πολιτική της εταιρείας.

Το YouTube είπε ότι οι αλλαγές πολιτικής σχεδιάστηκαν για να αντικατοπτρίζουν τις νέες εξελίξεις, όπως τα όπλα 3D εκτύπωσης, τα οποία έχουν γίνει πιο διαθέσιμα τα τελευταία χρόνια. Το YouTube απαιτεί από χρήστες κάτω των 17 ετών να λάβουν την άδεια των γονέων τους πριν χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπό του. Λογαριασμοί για χρήστες κάτω των 13 ετών, πρέπει συνδέονται με τον γονικό λογαριασμό.

Μαζί με το TikTok, το YouTube είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για παιδιά και εφήβους. Και οι δύο ιστότοποι έχουν αμφισβητηθεί στο παρελθόν για τη φιλοξενία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την προώθηση βίντεο που ενθαρρύνουν την ένοπλη βία, τις διατροφικές διαταραχές και τον αυτοτραυματισμό.

Αρκετοί δράστες πρόσφατων μαζικών πυροβολισμών χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πλατφόρμες ροής βίντεο για να εξυμνήσουν τη βία, να προοιωνίσουν ή ακόμα και να μεταδώσουν ζωντανά τις επιθέσεις τους. Γι αυτό, η κίνηση αυτή του YouTube να περιορίσει τα βίντεο με όπλα είναι πολύ σημαντική.

Δείτε επίσης: Τα YouTube App και Google Cast σύντομα στα Rivian R1T & R1S

Το YouTube είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο και μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν περιεχόμενο. Επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν, να προβάλλουν, να αξιολογούν, να μοιράζονται, να προσθέτουν σε λίστες αναπαραγωγής, να αναφέρουν, να σχολιάζουν βίντεο και να κάνουν εγγραφή στα κανάλια άλλων χρηστών. Το διαθέσιμο περιεχόμενο βίντεο κυμαίνεται από μουσικά βίντεο, βιντεολόγια, σεμινάρια και ταινίες μικρού μήκους έως εκπαιδευτικό περιεχόμενο και ζωντανές ροές. Οι δημιουργοί στο YouTube μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα από τα κανάλια τους μέσω διαφημίσεων, συνδρομών και περιεχομένου χορηγίας, καθιστώντας το βιώσιμη επιλογή καριέρας για πολλούς.

Πηγή: ksn

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS