ΑρχικήinetΗ Microsoft καταργεί το Windows DirectAccess, φέρνει το Always On VPN

Η Microsoft καταργεί το Windows DirectAccess, φέρνει το Always On VPN

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η λύση απομακρυσμένης πρόσβασης DirectAccess έχει πλέον καταργηθεί και θα αφαιρεθεί από μελλοντική έκδοση των Windows, συνιστώντας στις εταιρείες να μετεγκατασταθούν στο «Always On VPN» για βελτιωμένη ασφάλεια και συνεχή υποστήριξη.

Δείτε επίσης: Malware μπορεί να κλέψει δεδομένα που συλλέγονται από το Windows Recall

DirectAccess Always On VPN

Το DirectAccess είναι μια αμφίδρομη τεχνολογία απομακρυσμένης πρόσβασης που εισήχθη από τη Microsoft στα Windows 7 και Windows Server 2008 R2, παρέχοντας στους απομακρυσμένους χρήστες που συνδέονται με τον τομέα μια “πάντα ενεργή” σύνδεση σε εσωτερικά εταιρικά δίκτυα χωρίς τη χρήση συνδέσεων VPN.

Το σύστημα χρησιμοποιείται από απομακρυσμένους υπαλλήλους που χρειάζονται συνεχή και αξιόπιστη πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους και διαχειριστές πληροφορικής που διαχειρίζονται και ενημερώνουν συσκευές εκτός του εταιρικού δικτύου.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 11 hours ago

Το Always On VPN είναι μια λύση απομακρυσμένης πρόσβασης που εισήχθη από τη Microsoft ως διάδοχος του DirectAccess και διατίθεται στον Windows Server 2016 και στα Windows 10 και σε όλες τις επόμενες εκδόσεις.

Υποστηρίζει σύγχρονα πρωτόκολλα VPN όπως IKEv2 και SSTP και έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) για καλύτερη ασφάλεια. Επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές να ορίσουν ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιούν τη σύνδεση VPN.

Επιπλέον, το Always On VPN είναι πιο ευέλικτο από το DirectAccess, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με συσκευές συνδεδεμένες σε τομέα και μη συνδεδεμένες σε τομέα.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft αποκλείει τους τοπικούς λογαριασμούς στα Windows 11

Windows

Μετεγκατάσταση στο Always On VPN

Η Microsoft ανακοίνωσε την κατάργηση του DirectAccess αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν έχει καθορίσει ακριβώς πότε θα αφαιρεθεί από τα Windows. Συνιστάται στους χρήστες του DirectAccess να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μια μετεγκατάσταση στο Always On VPN το συντομότερο δυνατό για να αποφύγουν αργότερα να αντιμετωπίσουν διακοπές λειτουργίας ή άλλα ζητήματα.

Για να διευκολύνει τη διαδικασία, η Microsoft δημοσίευσε έναν οδηγό μετεγκατάστασης πέρυσι, προτείνοντας μια σταδιακή προσέγγιση για τη μετεγκατάσταση στο Always on VPN για να επιτρέψει την ευκολότερη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η Microsoft προτείνει επίσης τη ρύθμιση της υποδομής Always On VPN παράλληλα με την υπάρχουσα ρύθμιση DirectAccess για πιο ομαλή μετάβαση.

Ο οδηγός περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης των απαιτούμενων πιστοποιήσεων σε πελάτες, ποιες δέσμες ενεργειών PowerShell θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων ρυθμίσεων VPN, συμβουλές διαχείρισης Intune και παρακολούθηση προβλημάτων μέσω του Microsoft Endpoint Configuration Manager.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης, οι διαχειριστές θα πρέπει να καταργήσουν τον ρόλο διακομιστή DirectAccess στη Διαχείριση διακομιστή, να ενημερώσουν τις εγγραφές DNS αναλόγως και να παροπλίσουν τον διακομιστή από τις Υπηρεσίες τομέα Active Directory (AD DS).

Δείτε επίσης: Εύκολα tips για μεγαλύτερη ασφάλεια στα Windows!

Το Always On VPN είναι μια ισχυρή δυνατότητα που εξασφαλίζει ασφαλή και αδιάλειπτη σύνδεση για συσκευές. Καθιερώνει μια συνεχή περίοδο λειτουργίας VPN χωρίς παρέμβαση χρήστη, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη και ασφαλή εμπειρία. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα επωφελής για επιχειρήσεις με υπαλλήλους που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες εξ αποστάσεως, καθώς ενισχύει την ασφάλεια κρυπτογραφώντας όλες τις μεταδόσεις δεδομένων. Διατηρώντας μια μόνιμη σύνδεση, το Always On VPN μετριάζει τους κινδύνους που σχετίζονται με μη ασφαλή δίκτυα και παρέχει ηρεμία τόσο στους χρήστες όσο και στους διαχειριστές IT. Αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει μια σειρά συσκευών και λειτουργικών συστημάτων, καθιστώντας την μια ευέλικτη λύση για τις σύγχρονες ανάγκες ψηφιακής ασφάλειας.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS