Αρχικήinet5 tips για Android smartphone φιλικά προς τους ηλικιωμένους

5 tips για Android smartphone φιλικά προς τους ηλικιωμένους

Τα Android smartphone προσφέρουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες, αλλά η χρήση τους μπορεί να είναι δύσκολη για κάποιους ηλικιωμένους. Ωστόσο υπάρχουν μερικά tips για να κάνετε αυτές τις συσκευές πιο φιλικές προς τους ηλικιωμένους.

Δείτε επίσης: Το Phone Link διευκολύνει την αποστολή αρχείων απευθείας σε Android

Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου

Πολλοί ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να διαβάσουν κείμενο σε smartphone. Για να τους βοηθήσετε, μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος του κειμένου και να μεγενθύνετε στοιχεία διεπαφής χρήστη όπως τα κουμπιά. Σε ένα τηλέφωνο Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην “Οθόνη” και μετά πατήστε “Μέγεθος και κείμενο οθόνης“.

Android smartphone ηλικιωμένους

Χρησιμοποιήστε launchers τρίτων

Οι ηλικιωμένοι συχνά κατακλύζονται από τον αριθμό των εικονιδίων, των γραφικών στοιχείων και άλλων στοιχείων στην αρχική οθόνη ενός Android smartphone. Για να απλοποιήσετε τα πράγματα γι ‘αυτούς, μπορείτε να εξετάσετε launchers τρίτων, όπως το BIG Launcher ή το Elder Launcher, που προσφέρουν μια διεπαφή βασισμένη σε πλακίδια για εύκολη πλοήγηση.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 11 hours ago

Δείτε ακόμα: Το Chrome στο Android αποκτά μια νέα δυνατότητα Listen to this page

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση με κουμπιά

Η πλοήγηση της Google που βασίζεται σε χειρονομίες μπορεί να είναι διαισθητική, αλλά πολλοί ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να την χρησιμοποιήσουν στο Android smartphone τους. Για να βοηθήσετε, δοκιμάστε να μεταβείτε στην παλιομοδίτικη πλοήγηση που βασίζεται σε κουμπιά. Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» στο τηλέφωνο και μεταβείτε στο «Σύστημα». Τώρα, πατήστε «Χειρονομίες» και επιλέξτε την επιλογή «Πλοήγηση με 3 κουμπιά». Σε ορισμένα τηλέφωνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την «πλοήγηση με 2 κουμπιά».

Μεγεθύνετε το πληκτρολόγιο

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να διευκολύνετε τα Android smartphone για τους ηλικιωμένους είναι η μεγέθυνση των κουμπιών του πληκτρολογίου. Αυτό όχι μόνο τους βοηθά να πατήσουν τα σωστά κουμπιά, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών για άτομα με προβλήματα όρασης. Για να αλλάξετε το μέγεθος του πληκτρολογίου, ανοίξτε το και πατήστε το κουμπί με τις τέσσερις κουκκίδες στην αριστερή πλευρά της επάνω γραμμής. Στη συνέχεια, πατήστε «Αλλαγή μεγέθους» και προσαρμόστε το μέγεθος του πληκτρολογίου σε ένα άνετο μέγεθος.

Δείτε επίσης: Android 15 beta 2.2: Τέλος στο σφάλμα του Private Space!

Χρησιμοποιήστε το γραφικό στοιχείο επαφών «Άμεση κλήση»

Εάν ο παππούς και η γιαγιά σας δυσκολεύονται να αναζητήσουν επαφές στο Android, μπορείτε να απλοποιήσετε τις κλήσεις ρυθμίζοντας το γραφικό στοιχείο άμεσης κλήσης. Αυτό το widget τους επιτρέπει να καλούν κάποιον με ένα μόνο πάτημα. Για να το ρυθμίσετε, πατήστε παρατεταμένα στην αρχική οθόνη και επιλέξτε «Γραφικά στοιχεία». Αναζητήστε «επαφές» ή κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το γραφικό στοιχείο Απευθείας κλήσης. Κρατήστε το και σύρετέ το στην αρχική οθόνη. Επιλέξτε την επαφή για την οποία θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση όταν σας ζητηθεί. Τοποθετήστε το widget σε ένα μέρος της οθόνης λιγότερο επιρρεπές σε ακούσια αγγίγματα.

Πηγή: indianexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS