ΑρχικήUpdatesGoogle Password Manager: Τα passkeys θα συγχρονίζονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές

Google Password Manager: Τα passkeys θα συγχρονίζονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές

Η Google ανακοίνωσε ότι τα passkeys στο Google Password Manager θα συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ συσκευών Windows, macOS, Linux, Android και ChromeOS, για συνδεδεμένους χρήστες.

Τα passkeys επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε ιστότοπους και υπηρεσίες χωρίς να πληκτρολογούν ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Χρησιμοποιούν βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, όπως δακτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου, και παρέχουν μια πιο ασφαλή και βολική εναλλακτική σε σχέση με τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης. Η τεχνολογία δημιουργεί ένα ζεύγος cryptographic key (ένα public και ένα private), που συσχετίζεται με τον λογαριασμό ενός χρήστη. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που υποστηρίζουν την τεχνολογία passkeys χρησιμοποιούν το public key για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα ενός ατόμου ταιριάζοντάς το με το private key, που διατηρείται στη συσκευή του χρήστη.

Δείτε επίσης: AWS: Εισάγει passkeys και κάνει το MFA υποχρεωτικό σε root users

Google Password Manager passkeys συγχρονίζονται
Google Password Manager: Τα passkeys συγχρονίζονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές

Τα passkeys έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα έναντι των κωδικών πρόσβασης. Το κυριότερο είναι η αδυναμία κλοπής κωδικών. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η προστασία από επιθέσεις phishing.

Προηγουμένως, τα passkeys μπορούσαν να αποθηκευτούν μόνο στο Google Password Manager στο Android. Για την απόκτηση πρόσβασης από άλλες συσκευές, οι χρήστες έπρεπε να σαρώσουν ένα QR code χρησιμοποιώντας τη συσκευή Android.

Ωστόσο, από εδώ και στο εξής, η προσθήκη passkeys στο Google Password Manager μπορεί να γίνει από συσκευές Windows, macOS, Linux και Android. Μόλις αποθηκευτούν, τα passkeys θα συγχρονιστούν αυτόματα σε όλες τις συσκευές, καθιστώντας τη σύνδεση πιο εύκολη από ποτέ, με τη βιομετρική μέθοδο της επιλογής σας.

Η υποστήριξη του ChromeOS είναι σε έκδοση beta και η υποστήριξη iOS θα γίνει σύντομα.

Δείτε επίσης: Τα Google passkeys έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές

Για να διασφαλίσει τη διαδικασία συγχρονισμού, η Google εισήγαγε επίσης ένα νέο Google Password Manager PIN για επιπλέον προστασία. Αυτό το PIN κρυπτογραφεί τα συγχρονισμένα δεδομένα ώστε να παραμείνουν κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Επιπλέον, είναι δυνατή η χρήση του Windows Hello για passkeys, αν και το Google Password Manager θα προτείνεται από προεπιλογή.

Μπορείτε να ορίσετε ένα εξαψήφιο PIN από προεπιλογή ή να επιλέξετε “PIN options” για να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο αλφαριθμητικό PIN“, δήλωσε ο διευθυντής προϊόντων του Chrome, Chirag Desai.

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα passkeys σε μια νέα συσκευή, θα πρέπει να γνωρίζετε είτε το PIN του Google Password Manager είτε το screen lock για τη συσκευή Android. Αυτοί οι παράγοντες ανάκτησης θα σας επιτρέψουν να έχετε ασφαλή πρόσβαση στα αποθηκευμένα passkeys και να συγχρονίσετε τα νέα στους υπολογιστές και τις συσκευές σας Android.

Δείτε επίσης: X: Η σύνδεση με passkeys διαθέσιμη για όλους τους χρήστες iOS

Τα passkeys είναι πιο βολικά

Με τα passkeys, οι χρήστες δεν χρειάζεται να θυμούνται πια δύσκολους κωδικούς πρόσβασης. Επιπλέον, ενισχύεται η ασφάλεια. Τα στοιχεία σύνδεσης δεν θα μπορούν να κλαπούν από hackers σε περίπτωση παραβίασης, επειδή ο ιστότοπος ή η εφαρμογή δεν γνωρίζουν το private key των χρηστών. Επίσης, οι απόπειρες phishing θα αποτύχουν επειδή η συσκευή σας δεν θα ζητήσει στους χρήστες να συνδεθούν, εκτός εάν λάβει το public key από τη σωστή, νόμιμη υπηρεσία.

Το Passkey είναι ένα σχετικά νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης. Οι προσπάθειες για ένα ασφαλές μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα αποδίδουν καρπούς, αφού όλο και περισσότερες εταιρείες υποστηρίζουν πλέον τη χρήση τους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS