ΑρχικήYoutubeSpaceX: Θα στείλει πέντε Starship χωρίς πλήρωμα στον Άρη (έως το 2026)

SpaceX: Θα στείλει πέντε Starship χωρίς πλήρωμα στον Άρη (έως το 2026)

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η SpaceX σχεδιάζει περίπου πέντε αποστολές Starship, χωρίς πλήρωμα, οι οποίες θα κατευθυνθούν προς τον Άρη σε δύο χρόνια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δισεκατομμυριούχος είχε, επίσης, πει ότι το πρώτο  Starship θα σταλεί στον Άρη το 2026. Ο Musk είχε εξηγήσει τότε ότι οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν χωρίς πλήρωμα για να ελεγχθεί η ασφάλεια της προσεδάφισης στον κόκκινο πλανήτη. Χθες, είπε ότι το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αποστολής με πλήρωμα θα εξαρτηθεί από την επιτυχία αυτών των πτήσεων χωρίς πλήρωμα. Εάν αυτές οι προσεδαφίσεις δεν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, η διαστημική εταιρεία θα ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις με πλήρωμα στον Άρη σε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξουν οποιαδήποτε θέματα, οι αποστολές θα αναβληθούν για άλλα δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Ένα φεγγάρι που εξαφανίστηκε ίσως διαμόρφωσε τον πλανήτη Άρη

 SpaceX Starship χωρίς πλήρωμα Άρης

Τον Ιούνιο, ένας πύραυλος Starship επέστρεψε επιτυχώς από το διάστημα και κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό, ολοκληρώνοντας μια πλήρη δοκιμαστική αποστολή, στα πλαίσια της τέταρτης προσπάθειάς του.

Το Starship είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και χωρίζεται σε δύο τμήματα: έναν first-stage booster που ονομάζεται Super Heavy και ένα διαστημόπλοιο γνωστό ως Starship. Έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως και γρήγορα σε διάφορες αποστολές. Η SpaceX σχεδιάζει να επαναφέρει ξανά το Super Heavy στη βάση εκτόξευσης μετά από κάθε εκτόξευση, επιτρέποντας τη γρήγορη επιθεώρηση, τις σχετικές διορθώσεις και την εκ νέου εκτόξευση. Στόχος του Elon Musk είναι να χρησιμοποιήσει το Starship για να στείλει ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και τελικά να πετάξει στον Άρη.

Δείτε επίσης: NASA: Ολοκλήρωση πειράματος προσομοίωσης – Το πλήρωμα “εγκαταλείπει τον Άρη”

Στις επόμενες δοκιμές, η SpaceX θα δοκιμάσει νέα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης προσπάθειας προσεδάφισης του Super Heavy πίσω στη βάση εκτόξευσης.

SpaceX: Θα στείλει πέντε Starship χωρίς πλήρωμα στον Άρη

Παρά τις πιθανές προκλήσεις, η SpaceX παραμένει αποφασισμένη να προωθήσει τα φιλόδοξα σχέδιά της για το Starship και όχι μόνο. Με τολμηρό όραμα και ακλόνητη αποφασιστικότητα, η εταιρεία συνεχίζει να ανοίγει το δρόμο για το μέλλον της ανθρωπότητας στην εξερεύνηση και τον αποικισμό του διαστήματος.

Δείτε επίσης: Σπάνιοι κρύσταλλοι θείου ανακαλύφθηκαν στον Άρη από τη NASA

Το σχέδιο της SpaceX να στείλει αποστολές στον Άρη εντός δύο ετών είναι ένα φιλόδοξο βήμα προς την καθιέρωση μιας μελλοντικής βιώσιμης ανθρώπινης παρουσίας σε έναν άλλο πλανήτη. Αυτό το επίτευγμα θα φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια αλλά θα χρησιμεύσει και ως εφεδρικό σχέδιο για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον ανθρώπινο πολιτισμό ανάμεσα στα αστέρια.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS