ΑρχικήinetWhatsApp: Θα επιτρέψει προστασία από spam μηνύματα

WhatsApp: Θα επιτρέψει προστασία από spam μηνύματα

Το WhatsApp εργάζεται σε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να εμποδίζουν άγνωστους λογαριασμούς να τους στέλνουν μηνύματα spam. Αυτό έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το WhatsApp φαίνεται να είναι σίγουρο για το τελικό αποτέλεσμα και τώρα καθιστά τη λειτουργία διαθέσιμη στους δοκιμαστές beta.

Δείτε επίσης: Η Meta διορθώνει ελάττωμα απορρήτου στο «View Once» του WhatsApp

WhatsApp spam

Οι άνθρωποι του WABetaInfo αναφέρουν ότι το WhatsApp κυκλοφορεί τώρα μια νέα ενημέρωση σε συσκευές Android, που εισάγει τη δυνατότητα αποκλεισμού μηνυμάτων από άγνωστους λογαριασμούς.

Η νέα δυνατότητα ασφαλείας είναι κρυμμένη στην καρτέλα Για προχωρημένους στο μενού Ρυθμίσεις απορρήτου και έρχεται με τη μορφή απλής εναλλαγής, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να την απενεργοποιούν και να την ενεργοποιούν όποτε θέλουν.

Ενώ η επιλογή αποκλεισμού μηνυμάτων που προέρχονται από άγνωστους λογαριασμούς σίγουρα περιορίζει τα μηνύματα spam στο ελάχιστο, ο τρόπος με τον οποίο το εφαρμόζει το WhatsApp δεν είναι όπως θα περιμέναμε.

Δείτε ακόμα: Η Meta αποκάλυψε δραστηριότητες των Ιρανών hackers APT42 στο WhatsApp

Προφανώς, το WhatsApp θα μπλοκάρει μηνύματα από άγνωστους λογαριασμούς μόνο εάν υπερβαίνουν έναν συγκεκριμένο όγκο. Εφαρμόστηκε με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να επιτραπεί σε επαγγελματικούς ή άλλους λογαριασμούς με τους οποίους δεν έχετε αλληλεπιδράσει, να εξακολουθούν να μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το WhatsApp θα άρει το μπλοκ μόλις ο όγκος των μηνυμάτων επανέλθει στο φυσιολογικό, κάτι που φαίνεται σαν μια μάλλον κακή απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα ασφαλείας εξακολουθεί να δοκιμάζεται, επομένως η τελική έκδοση ενδέχεται να λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά από ό,τι τώρα.

Εάν είστε εγγεγραμμένος στο πρόγραμμα beta, θα πρέπει να αναζητήσετε το WhatsApp beta για Android 2.24.20.16. Λάβετε υπόψη ωστόσο ότι η λειτουργία φαίνεται να είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών, αν και το WhatsApp αναμένεται να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του σε ακόμη περισσότερους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Σενάρια Python και PHP εκτελούνται απροειδοποίητα λόγω σφάλματος στο WhatsApp

Όσοι θέλουν να ελέγξουν τη νέα δυνατότητα αποκλεισμού μηνυμάτων spam του WhatsApp, αλλά δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στην έκδοση beta μπορούν να το κάνουν μέσω του συνδέσμου του Προγράμματος Beta του Google Play.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS