ΑρχικήSecurityHackers παραβίασαν τον Press Account της OpenAI στο X

Hackers παραβίασαν τον Press Account της OpenAI στο X

Hackers κρυπτογράφησης έχουν παραβιάσει τον επίσημο λογαριασμό τύπου της OpenAI στο X.

OpenAI

Ο λογαριασμός OpenAI Newsroom, ο οποίος δημιουργήθηκε πρόσφατα για να ανακοινώνει ενημερώσεις σχετικά με προϊόντα και πολιτικές, ανέβασε μια ανάρτηση σχετικά με ένα υποτιθέμενο νέο διακριτικό blockchain, το “$OPENAI“.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε το $OPENAI: τη σύνδεση μεταξύ AI και blockchain τεχνολογίας», ανέφερε η ανάρτηση. «Όλοι οι χρήστες της OpenAI μπορούν να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της αρχικής προμήθειας του $OPENAI. Η κατοχή του $OPENAI θα σας δώσει πρόσβαση σε όλα τα μελλοντικά μας προγράμματα beta

Διαβάστε επίσης: Discord: End-to-end encryption σε φωνητικές και βίντεο – κλήσεις

ΗΠΑ: Η Kaspersky εγκαθιστά το UltraAV antivirus σε PCs

SecNewsTV 100 minutes ago

Φυσικά, το $OPENAI δεν υπάρχει, και η ανάρτηση στο X οδηγεί σε έναν ιστότοπο phishing που προσπαθεί να μιμηθεί τον νόμιμο ιστότοπο της OpenAI (χωρίς το εμφανώς εσφαλμένο URL “token-openai.com”). Ένα εμφανές κουμπί «CLAIM $OPENAI» στον ψεύτικο ιστότοπο ενθαρρύνει τους ανυποψίαστους χρήστες να συνδέσουν τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων τους, πιθανώς με σκοπό την κλοπή των διαπιστευτηρίων τους.

Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης, τόσο η ανάρτηση όσο και ο ιστότοπος παρέμεναν ενεργοί, μαζί με μια αναδημοσίευση και μια απάντηση που υποσχόταν «περισσότερες πληροφορίες» σχετικά με το διακριτικό, το οποίο θα έρθουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Τα σχόλια στην κακόβουλη ανάρτηση X έχουν απενεργοποιηθεί, καθιστώντας την παραβίαση λιγότερο προφανή από ό,τι θα ήταν διαφορετικά.

Επικοινωνήσαμε με την OpenAI και το X για σχόλια και θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο μόλις λάβουμε νέα. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που λογαριασμοί που σχετίζονται με την OpenAI πέφτουν θύματα καμπανιών phishing.

Δείτε περισσότερα: Ερευνητές αξιοποιούν το ChatGPT για ανίχνευση κακής χρήσης κρυπτογράφησης

πορτοφόλι κρυπτογράφηση

Τον Ιούνιο του 2023, ο λογαριασμός της CTO της OpenAI, Mira Murati, δημοσίευσε ένα παρόμοιο μήνυμα που προωθούσε το φανταστικό κρυπτοκουπόνι $OPENAI. Επιπλέον, πριν από τρεις μήνες, οι λογαριασμοί του επικεφαλής επιστήμονα της OpenAI, Jakub Pachocki, και του ερευνητή Jason Wei παραβιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την ανάρτηση απάτης που ήταν πανομοιότυπη με την τρέχουσα ανάρτηση στον λογαριασμό OpenAI Newsroom.

Σύμφωνα με το Coinspeaker, που ανέφερε το χακάρισμα του λογαριασμού της Murati τον περασμένο Ιούνιο, οι απατεώνες χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο “crypto drainer” που μετέφερε όλα τα NFT και τα tokens που είχαν τα θύματα στα πορτοφόλια τους, στο πορτοφόλι των hackers μόλις συνδέονταν στον ψεύτικο ιστότοπο της OpenAI.

Πρόσφατα, άλλοι υψηλού προφίλ λογαριασμοί X που ανήκουν σε εταιρείες τεχνολογίας και διασημότητες έχουν επίσης παραβιαστεί για την προώθηση απάτων κρυπτονομισμάτων. Ένα από τα πιο διαβόητα παραδείγματα συνέβη το 2020, όταν οι χάκερ στόχευσαν λογαριασμούς που ανήκαν σε προσωπικότητες όπως η Apple, ο Elon Musk και ο Joe Biden, προκειμένου να δημοσιεύσουν μια διεύθυνση bitcoin πορτοφολιού με τον ισχυρισμό ότι το ποσό που θα κατατίθετο θα διπλασιαζόταν και θα επιστρεφόταν.

κρυπτογράφηση hackers

Διαβάστε ακόμη: Το Bitcoin σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

Σύμφωνα με το FBI, οι Αμερικανοί έχασαν 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια από απάτες κρυπτονομισμάτων το 2023, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με το 2022. Το 2024 φαίνεται ότι έχει καλή πιθανότητα να είναι εξίσου κακό ή και χειρότερο. Πάνω από 50.000 απάτες έχουν αναφερθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κοστίζοντας στους καταναλωτές σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την FTC.

Πηγή: techcrunch

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS