ΑρχικήSecurityMeta: Συνεργασία με βρετανικές τράπεζες για καταπολέμηση απατών

Meta: Συνεργασία με βρετανικές τράπεζες για καταπολέμηση απατών

Η Meta ανακοίνωσε συνεργασία με δύο κορυφαίες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προστατεύσουν τους καταναλωτές από απάτες στα social media.

Meta απάτες τράπεζες

Η Meta είπε ότι επεκτείνει το Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIRE) για να επιτρέψει στις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου να μοιράζονται απευθείας πληροφορίες με την εταιρεία, ώστε να εντοπίζονται και να καταργούνται άμεσα ψεύτικοι λογαριασμοί και συντονισμένα προγράμματα απάτης.

Η Meta είπε ότι η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί με πολλούς δανειστές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήρχε περίπτωση, όπου η Meta μπόρεσε να καταργήσει 20.000 λογαριασμούς που εμπλέκονταν σε ένα δίκτυο απάτης με εισιτήρια συναυλιών. Αυτή η απάτη στόχευε άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και η Meta μπόρεσε να εντοπίσει τους λογαριασμούς και να τους καταργήσει χάρη στα δεδομένα που κοινοποιήθηκαν από τους Βρετανούς δανειστές NatWest και Metro Bank.

Δείτε επίσης: Εκατομμύρια Βρετανοί έχουν πέσει θύματα απατών

Το Google Workspace εφαρμόζει νέες πολιτικές ασφαλείας

SecNewsTV 1 Οκτωβρίου 2024, 18:59 18:59

Η NatWest και η Metro Bank είναι οι μόνες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνεργάζονται με τη Meta για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με απάτες. Αργότερα θα εισαχθούν και άλλες τράπεζες στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Nathaniel Gleicher της Meta, αυτή η συνεργασία έχει ήδη επιτρέψει τη δράση εναντίον χιλιάδων λογαριασμών που χρησιμοποιούνται από απατεώνες. Αυτό δείχνει «τη σημασία της συνεργασίας τραπεζών και πλατφορμών για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού ζητήματος».

«Θα νικήσουμε αυτούς τους εγκληματίες μόνο εάν συνεργαστούμε και μοιραστούμε πληροφορίες που σχετίζονται με απάτες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να μοιραστούν μαζί μας μοναδικές πληροφορίες τις οποίες μπορούμε με τη σειρά μας να χρησιμοποιήσουμε για να εκπαιδεύσουμε τα συστήματά μας ώστε να αναλαμβάνουν δράση ενάντια σε περισσότερες απάτες παγκοσμίως», πρόσθεσε ο Gleicher.

Δείτε επίσης: Γιατί παρατηρείται αύξηση ειδοποιήσεων για απάτες πιστωτικών καρτών;

Οι τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν εδώ και καιρό στη Meta να κάνει περισσότερα για να εμποδίσει τους απατεώνες στις πλατφόρμες της (Facebook, Instagram και WhatsApp).

Meta: Συνεργασία με βρετανικές τράπεζες για καταπολέμηση απατών

Το 2022, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling, άρχισε να μποϊκοτάρει τη Meta και απέσυρε τις διαφημίσεις της στις πλατφόρμες της, λόγω ανησυχιών για τη μη σωστή αντιμετώπιση δόλιων διαφημίσεων.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά τις πλατφόρμες της Meta για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να κλέψουν τα χρήματά τους. Πολλές φορές μιμούνται νόμιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Meta έχει ήδη εφαρμόσει πολιτικές που απαγορεύουν την προώθηση οικονομικών απατών, όπως απάτες δανείων και επενδυτικά προγράμματα που υπόσχονται υψηλά ποσοστά απόδοσης.

Δείτε επίσης: FBI: Οι απάτες crypto οδήγησαν σε απώλειες $ 5,6 δισ. το 2023

Καθώς οι διαδικτυακές απάτες συνεχίζουν να εξελίσσονται, είναι σημαντικό για εταιρείες όπως η Meta να καινοτομούν συνεχώς και να βρίσκουν νέους τρόπους για να παραμείνουν μπροστά από αυτές τις απειλές. Ελπίζουμε να δούμε και άλλες τέτοιες συνεργασίες της Meta με άλλους οργανισμούς για την καταπολέμηση της απάτης. Το Διαδίκτυο πρέπει να γίνει ένα ασφαλέστερο μέρος για όλους.

Ας εργαστούμε όλοι μαζί για τη δημιουργία μιας πιο ασφαλούς διαδικτυακής κοινότητας απαλλαγμένης από απάτες και δόλιες δραστηριότητες. Πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και να λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από απάτες. Θυμηθείτε, όσον αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη!

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS