ΑρχικήBusinessΑυξάνονται οι πωλήσεις οχημάτων Tesla

Αυξάνονται οι πωλήσεις οχημάτων Tesla

Οι πωλήσεις οχημάτων της Tesla βρίσκονται ξανά σε ανοδική πορεία, μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης.

πωλήσεις οχημάτων Tesla

Σύμφωνα με αναφορές της ίδιας της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, κατά την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Σεπτέμβριο παρήχθησαν 469.796 οχήματα (αύξηση 9,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και 14.4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2024). Η Tesla ανέφερε, επίσης, ότι παρέδωσε 462.890 οχήματα στους πελάτες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024, αύξηση 5.8% από το δεύτερο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Kia EVs: Πότε αποκτούν πρόσβαση στους Tesla Superchargers;

Η αύξηση κατασκευών και πωλήσεων μπορεί να σχετίζεται σε ένα βαθμό και με το Cybertruck, αν και η Tesla δεν έχει αναφέρει τον ακριβή αριθμό πωλήσεων του οχήματος. Τα Model 3 και Y εξακολουθούν να είναι αυτά που παράγονται και πωλούνται περισσότερο.

Το Google Workspace εφαρμόζει νέες πολιτικές ασφαλείας

SecNewsTV 1 Οκτωβρίου 2024, 18:59 18:59

Ωστόσο, παρά τις αυξημένες πωλήσεις, η Tesla εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάποιες προκλήσεις. Οι συνολικές πωλήσεις EV είναι πιο λίγες σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, με τους πελάτες να επιλέγουν κυρίως υβριδικά αντί για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Volvo ανακοίνωσε λίγο καιρό πριν πως έχει εγκαταλείψει τον στόχο της να παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. Αυτή τη στιγμή, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στη ζήτηση, σε κάποιες μεγάλες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε επίσης: Η Tesla θα κυκλοφορήσει το Full Self-Driving στην Ευρώπη το επόμενο έτος

«Εμμένουμε στην πεποίθησή μας ότι το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό», είχε πει ο Jim Rowan, διευθύνων σύμβουλος της Volvo. «Ωστόσο, είναι σαφές ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι γραμμική και οι πελάτες και οι αγορές κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες».

Αυξάνονται οι πωλήσεις οχημάτων Tesla

Γυρνώντας ξανά στην Tesla, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi έπιασε φωτιά στο δρόμο

Η εταιρεία του Elon Musk λέει ότι θα αναφέρει τα πλήρη κέρδη του τρίτου τριμήνου στις 23 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, στις 10 Οκτωβρίου, η Tesla αναμένεται να αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο «ρομποταξί» της.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS