ΑρχικήYoutubeΗ Toyota επενδύει ξανά σε startup ιπτάμενων ταξί

Η Toyota επενδύει ξανά σε startup ιπτάμενων ταξί

Η Toyota επενδύει άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια στην Joby Aviation για να υποστηρίξει την πιστοποίηση της startup ιπτάμενων ταξί και την εμπορική παραγωγή αεροσκαφών eVTOL για χρήση σε υπηρεσία ridehailing. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει τώρα επενδύσει συνολικά 894 εκατομμύρια δολάρια από το 2018.

Δείτε επίσης: Toyota – Παραβίαση δεδομένων: Διαρροή στοιχείων σε hacking forum

Η επένδυση της Toyota θα έχει τη μορφή δύο δόσεων 250 εκατομμυρίων δολαρίων, η πρώτη από τις οποίες θα ολοκληρωθεί φέτος και η δεύτερη το 2025. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει επίσης μια κατασκευαστική συμμαχία με την Joby για την πρώτη φάση εμπορευματοποίησης. Οι εταιρείες είχαν υπογράψει συμφωνία το 2023 για να αφήσουν την Toyota να κατασκευάζει εξαρτήματα κινητήρων για το ιπτάμενο ταξί της Joby.

Toyota ιπτάμενα ταξί

Η Joby Aviation με έδρα την Καλιφόρνια διευθύνεται από τον JoeBen Bevirt, ο οποίος ξεκίνησε την εταιρεία το 2009. Η εταιρεία λειτούργησε απαρατήρητη μέχρι τον μεγάλο κύκλο επενδύσεων των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, ο οποίος περιλάμβανε συμμετοχή από την Intel, την Toyota και την JetBlue.

Το Google Workspace εφαρμόζει νέες πολιτικές ασφαλείας

SecNewsTV 1 Οκτωβρίου 2024, 18:59 18:59

Δείτε ακόμα: Οι πωλήσεις της Kia στην Κίνα αυξάνονται χάρη στο EV5

Τα χρήματα βοήθησαν την Joby να αναπτύξει ένα πρωτότυπο και να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις σε ιδιωτικό αεροδρόμιο στη Βόρεια Καλιφόρνια. Η Toyota εντυπωσιάστηκε από το ιπτάμενο ταξί και έστειλε τους δικούς της μηχανικούς να συνεργαστούν με την Joby Aviation.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος της Joby έχει έξι ρότορες και πέντε θέσει, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου. Το όχημα μπορεί να απογειωθεί κατακόρυφα, όπως ένα ελικόπτερο, και στη συνέχεια να μετατοπιστεί σε πτήση προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας ρότορες κλίσης. Η Joby λέει ότι μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 200 μίλια/ώρα, να ταξιδέψει 150 μίλια με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας και είναι 100 φορές πιο αθόρυβο από ένα συμβατικό αεροσκάφος.

Δείτε επίσης: Η Tesla θα κυκλοφορήσει το Full Self-Driving στην Ευρώπη το επόμενο έτος

Η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα μερικές εκθεσιακές πτήσεις στο Μανχάταν και σχεδιάζει να αρχίσει να πετάει με επιβάτες σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες το 2025.

Πηγή: theverge

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS