ΑρχικήGamingThe Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - Νέα εμπειρία παιχνιδιού!

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – Νέα εμπειρία παιχνιδιού!

Η λεζάντα «Table go vroom-vroom» είναι μια μικρή γεύση από το τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης στο The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς της Nintendo.

zelda

Το Echoes of Wisdom εστιάζει στην ανακάλυψη νέων τρόπων χρήσης των αντικειμένων του κόσμου. Βασίζεται στην ικανότητα της Zelda να αντιγράφει εχθρούς και αντικείμενα, επανατοποθετώντας τα κατά βούληση. Στις πρώτες ημέρες ανάπτυξης του παιχνιδιού, οι προγραμματιστές εξερευνούσαν διάφορους τρόπους παιχνιδιού. Αυτό περιλάμβανε τη δυνατότητα επεξεργασίας φυλακών μέσω αντιγραφής και επικόλλησης αντικειμένων όπως πόρτες ή κεριά, δίνοντας στους παίκτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι — και τα δικά τους cheat.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Zelda διαφέρει από το Link’s Awakening!

Όταν ο παραγωγός της σειράς, Eiji Aonuma, δοκίμασε το παιχνίδι, είχε διαφορετική άποψη. «Αν και είναι διασκεδαστικό να δημιουργείς τη δική σου φυλακή και να επιτρέπεις στους άλλους να το δοκιμάσουν», δήλωσε σε μια πρόσφατη δημοσίευση Ask the Developer στην ιστοσελίδα της Nintendo, «δεν είναι καθόλου κακό να τοποθετείς αντικείμενα που μπορούν να αντιγραφούν και να επικολληθούν στον κόσμο του παιχνιδιού, δημιουργώντας gameplay όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταπολεμήσουν τους εχθρούς.»

Η Toyota επενδύει σε μια startup ιπτάμενων ταξί

SecNewsTV 18 hours ago

Έτσι, το Echoes of Wisdom δεν είναι απλώς ένας δημιουργός φυλακών. Όπως και το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, η ικανότητά του να δημιουργεί αυτοσχέδιες λύσεις και αντικείμενα επιτρέπει στους παίκτες να ανακαλύπτουν γρήγορα πρωτότυπους τρόπους για να διασχίσουν τον κόσμο και να κατακτήσουν τα πολυάριθμα επίπεδά του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση αντικειμένων με τόσο πρωτότυπους τρόπους φαίνεται σχεδόν υπερβολική.

Δείτε περισσότερα: Νεαροί gamers στο στόχαστρο hackers – Τα πιο “επικίνδυνα” παιχνίδια

Ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα του Echoes of Wisdom είναι και το πιο απλό: ένα κρεβάτι με καφέ πλαίσιο. Οι παίκτες έχουν γρήγορα υιοθετήσει τη χρήση κρεβατιών για μετακίνηση — στοιβάζοντας ένα ζευγάρι για να δημιουργήσουν γέφυρες ή σκάλες. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης, η Zelda μπορεί να κοιμηθεί και να ανακτήσει την υγεία της ενώ τα κλητευμένα τέρατα πολεμούν εκ μέρους της. Σε ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο παράδειγμα, ένας παίκτης τοποθέτησε τη Zelda πάνω από ένα κρεβάτι και κάλεσε έναν εχθρό, δημιουργώντας ριπές ανέμου που εκτόξευσαν το κρεβάτι στον αέρα. Τα τραπέζια είναι εξίσου χρήσιμα, ειδικά όταν θέλεις να φράξεις κάποιους φρουρούς στη δική τους φυλακή.

Στο Reddit, οι παίκτες μοιράζονται καινοτόμες δημιουργίες που τους επιτρέπουν να παρακάμψουν περιοχές και νόμους της βαρύτητας. Ένας χρήστης ανέπτυξε διάφορες παραλλαγές ιπτάμενων μηχανών, χρησιμοποιώντας ένα κοράκι, έναν βράχο και έναν εχθρό που προκαλεί ριπές ανέμου, χωρίς να χρειάζεται κρεβάτι. Στον ναό του νερού του παιχνιδιού, όπου οι παίκτες πρέπει να ανεβάσουν σταδιακά τη στάθμη του νερού για να φτάσουν στην κορυφή, ένας επιχειρηματίας τυχοδιώκτης ανακάλυψε πώς να παρακάμψει αυτή τη διαδικασία στοιβάζοντας προσεκτικά υδάτινους λίθους—δημιουργώντας ένα ηχείο που σχηματίζει έναν κύβο νερού στον οποίο μπορεί να κολυμπήσει η Zelda και να κινείται κατακόρυφα.’

Διαβάστε ακόμη: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom: Φήμες για θεματικό OLED Switch

Παρά τη δημιουργικότητα αυτών των λύσεων, αυτά τα exploits παίζουν κατευθείαν στα χέρια της Nintendo. Ενώ οι ηχώ μπορεί να φαίνονται σαν μια νεύρωση των μηχανικών του Tears, επιτρέποντας στους παίκτες να κατασκευάσουν φαλλούς που εκτοξεύουν φλόγες, η Nintendo τους δίνει τη δυνατότητα να είναι «άτακτοι». Όπως είπε ο σκηνοθέτης Tomomi Sano, το ζητούμενο είναι οι παίκτες να βρίσκουν τρόπους να χρησιμοποιούν τις ηχώ με τόση ευφυΐα που μοιάζει να εξαπατούν το σύστημα.

Τα ιπτάμενα κρεβάτια μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που είχε στο νου της η Sano όταν το ανέφερε, αλλά αναδεικνύουν τη μαγεία του παιχνιδιού: τη συγκίνηση του να ξεφεύγεις από περιορισμούς. Οι Speedrunner ανακαλύπτουν ασυνήθιστους τρόπους να παίζουν παιχνίδια με καινοτότους τρόπους εδώ και δεκαετίες.

Δείτε περισσότερα: Η Nintendo ανοίγει το μουσείο της τον Οκτώβριο

Οι παλιοί cheat codes επέτρεπαν στους παίκτες να παρακάμπτουν τους κανόνες ενός παιχνιδιού προς όφελός τους. Το Echoes of Wisdom παρέχει στους παίκτες τη δυνατότητα, κυριολεκτικά, να αιχμαλωτίσουν λίγη από αυτή τη μαγεία. Κάποιες φορές, η λύση είναι απλά να χτυπήσετε ένα κρεβάτι!

Πηγή: wired

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS