ΑρχικήSecurityΕυπάθειες στα Small Business Routers της Cisco επιτρέπουν απομακρυσμένη εκμετάλλευση

Ευπάθειες στα Small Business Routers της Cisco επιτρέπουν απομακρυσμένη εκμετάλλευση

Σε μια πρόσφατη συμβουλευτική ασφαλείας, η Cisco αποκάλυψε πολλές ευπάθειες που επηρεάζουν τα Small Business VPN Routers RV340, RV340W, RV345 και RV345P Dual WAN Gigabit VPN.

Δείτε επίσης: Η Cisco διορθώνει σοβαρές ευπάθειες στο λογισμικό IOS

Cisco Small Business Routers

Επιπλέον, η Cisco εξέδωσε μια συμβουλευτική ασφαλείας σχετικά με μια κρίσιμη ευπάθεια στο Nexus Dashboard Fabric Controller (NDFC).

Τα Cisco Small Business Routers παρέχουν αξιόπιστες, ασφαλείς λύσεις συνδεσιμότητας σχεδιασμένες ειδικά για μικρές επιχειρήσεις. Αυτοί οι δρομολογητές προσφέρουν ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, δυνατότητες διαχείρισης κυκλοφορίας και εύχρηστες διεπαφές, καθιστώντας τους ιδανικούς για την υποστήριξη αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων. Με επιλογές τόσο για ενσύρματη όσο και για ασύρματη συνδεσιμότητα, οι δρομολογητές Cisco εξασφαλίζουν απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα υπάρχοντα δίκτυα, διατηρώντας παράλληλα υψηλή απόδοση και σταθερότητα. Επιπλέον, προσφέρουν επεκτασιμότητα για την προσαρμογή της μελλοντικής επιχειρηματικής ανάπτυξης, μαζί με ολοκληρωμένη υποστήριξη και πόρους, διασφαλίζοντας ότι τα δίκτυα μικρών επιχειρήσεων παραμένουν αποτελεσματικά και ασφαλή.

Αυτά τα τρωτά σημεία θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν εξακριβωμένο, απομακρυσμένο εισβολέα να αυξήσει τα προνόμια και να εκτελεί αυθαίρετες εντολές στο υποκείμενο λειτουργικό σύστημα των επηρεαζόμενων συσκευών.

Δείτε ακόμα: Ευπάθεια στο Cisco IOS XR επιτρέπει στους χάκερς να αποκτήσουν υψηλά προνόμια

Δυστυχώς, η Cisco ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσουν ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, καθώς τα προϊόντα έχουν φτάσει στο τέλος της υποστήριξής τους.

Οι ευπάθειες επηρεάζουν τα ακόλουθαSmall Business Routers της σειράς RV της Cisco:

  • RV340 Dual WAN Gigabit VPN Routers
  • RV340W Dual WAN Gigabit Wireless-AC VPN Routers
  • RV345 Dual WAN Gigabit VPN Routers
  • RV345P Dual WAN Gigabit PoE VPN Routers

Η διαχείριση αυτών των δρομολογητών γίνεται μέσω μιας διασύνδεσης που βασίζεται στο web, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω μιας τοπικής σύνδεσης LAN ή μιας σύνδεσης WAN, εάν είναι ενεργοποιημένη η απομακρυσμένη διαχείριση.

Δείτε επίσης: Το κατάστημα εμπορευμάτων της Cisco έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης

Η απομακρυσμένη διαχείριση είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν εάν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη μεταβαίνοντας στις Βασικές ρυθμίσεις > Απομακρυσμένη διαχείριση στη διεπαφή ιστού.

Πηγή: cybersecuritynews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS