ΑρχικήUpdatesΜικροσκοπικός εξωπλανήτης που μοιάζει με τη Γη βρέθηκε πολύ κοντά μας

Μικροσκοπικός εξωπλανήτης που μοιάζει με τη Γη βρέθηκε πολύ κοντά μας

Το πλησιέστερο μεμονωμένο αστέρι στο Ηλιακό μας Σύστημα κρύβει έναν σπάνιο μικροσκοπικό εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη.

Δείτε επίσης: Εξωπλανήτης που μοιάζει με μάτι μπορεί να φιλοξενεί ζωή

Γύρω από έναν κόκκινο νάνο γνωστό ως αστέρι του Barnard, που βρίσκεται μόλις 5,96 έτη φωτός μακριά, οι αστρονόμοι βρήκαν στοιχεία για έναν μικροσκοπικό εξωπλανήτη.

Μικροσκοπικός εξωπλανήτης

Και όχι οποιοσδήποτε εξωπλανήτης. Αυτός ο συναρπαστικός κόσμος, γνωστός ως Barnard b, είναι μικροσκοπικός, με μάζα μόλις 37 τοις εκατό σε σχέση με τη μάζα της Γης. Αυτό είναι όσο η μισή Αφροδίτη.

Ο λόγος που είναι τόσο ξεχωριστός, είναι ότι οι μικροσκοπικοί εξωπλανήτες είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρεθούν. Αν και το Barnard b δεν είναι κατοικήσιμο με ζωή όπως τη γνωρίζουμε, η ανακάλυψή του μας οδηγεί πιο κοντά στον εντοπισμό κόσμων στο μέγεθος της Γης, που μπορεί να είναι διάσπαρτοι αλλού σε όλο τον γαλαξία.

Δείτε ακόμα: Το JWST αποκαλύπτει εξωπλανήτη με “αφράτη” ατμόσφαιρα

Η ανακάλυψη ακολουθεί υπαινιγμούς του 2018, για έναν πιθανό πλανητικό σχηματισμό που περιστρέφεται γύρω από το ίδιο άστρο. Αυτός ο υποτιθέμενος εξωπλανήτης πιστεύεται ότι έχει περίπου τρεις φορές τη μάζα της Γης, με τροχιά σε απόσταση περίπου 0,4 αστρονομικών μονάδων.

Αν και οποιοσδήποτε εξωπλανήτης αντιστοιχεί σε αυτή τη μάζα ή την απόσταση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ο μικροσκοπικός Barnard b εμφανίστηκε αφού οι ερευνητές διεξήγαγαν μια προσεκτική εκστρατεία για να παρατηρήσουν το αστέρι. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν τρεις ακόμη εξωπλανήτες που κρύβονται ακόμη πιο μακριά από το αστέρι, εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Δείτε επίσης: Ηφαιστειακός εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε 66 έτη φωτός μακριά

Το αστέρι του Barnard, γνωστό και ως GJ 699, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τους πλανητικούς αστρονόμους. Τα μόνα άστρα πιο κοντά στη Γη είναι το τριαδικό σύστημα του Κενταύρου. Το αστέρι του Barnard δεν είναι απλώς ένα μοναχικό αστέρι, όπως ο Ήλιος. είναι ένας κόκκινος νάνος, ο πιο κοινός τύπος αστεριών στον γαλαξία. Η μελέτη του μπορεί να μας πει πολλά για τη γαλαξιακή μας γειτονιά και τους πλανήτες εκεί, τα πλανητικά συστήματα γύρω από μεμονωμένα αστέρια και τα πλανητικά συστήματα γύρω από τους κόκκινους νάνους και πόσο κατοικήσιμοι μπορεί να είναι.

Πηγή: sciencealert

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS