ΑρχικήinetMicrosoft: Το Word διαγράφει ορισμένα έγγραφα αντί να τα αποθηκεύει

Microsoft: Το Word διαγράφει ορισμένα έγγραφα αντί να τα αποθηκεύει

Η Microsoft προειδοποίησε τους χρήστες για ένα νέο ζήτημα που μπορεί να κάνει το Word να διαγράφει ορισμένα έγγραφα αντί να τα αποθηκεύει.

Δείτε επίσης: Το πιο πρόσφατο Microsoft Office για Mac διαθέσιμο χωρίς συνδρομή

Word διαγράφει έγγραφα

Το Word for Windows είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας κειμένου που προσφέρει η Microsoft. Με την ποικιλία εργαλείων επεξεργασίας, μορφοποίησης και συνεργασίας που παρέχει, το Word δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται έγγραφα με ευκολία. Επιπλέον, υποστηρίζει μια σειρά από τύπους αρχείων, καθιστώντας το αρκετά ευέλικτο για επαγγελματική και προσωπική χρήση. Χάρη στις τακτικές ενημερώσεις και βελτιώσεις, το Word παραμένει μια βασική επιλογή για τους χρήστες παγκοσμίως.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, αυτό το σφάλμα επηρεάζει μόνο τους χρήστες του Word για Microsoft 365 έκδοση 2409, έκδοση 18025.20104. Επιπλέον, αυτό το πρόβλημα προκύπτει μόνο όταν οι χρήστες κλείνουν το Word μετά την επεξεργασία και τους ζητείται να το αποθηκεύσουν. Αφού αποθηκεύσουν τις αλλαγές τους με αυτόν τον τρόπο, το αρχείο μπορεί να εξαφανιστεί.

Σε συστήματα που επηρεάζονται, το ζήτημα κάνει το word να διαγράφει τοπικά αποθηκευμένα έγγραφα μετά την αποθήκευση, εάν τα ονόματα αρχείων περιλαμβάνουν το σύμβολο # ή έχουν επέκταση αρχείου με κεφαλαία, όπως .DOCX ή .RTF.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το ζήτημα μετά από εκτεταμένες αναφορές χρηστών που παραπονέθηκαν ότι το Microsoft Word άρχισε να διαγράφει ορισμένα από τα αποθηκευμένα έγγραφά τους.

Δείτε ακόμα: Το Microsoft Office 2024 απενεργοποιεί το ActiveX από προεπιλογή

Η ομάδα Word της Microsoft διερευνά το ζήτημα. Μέχρι να είναι διαθέσιμη μια επιδιόρθωση, οι χρήστες που επηρεάζονται μπορούν να κάνουν πολλά βήματα για να την επιλύσουν, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του κάδου ανακύκλωσης, καθώς το διαγραμμένο αρχείο μπορεί να ανακτηθεί από εκεί. Μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν με μη αυτόματο τρόπο τα έγγραφά τους πριν επιχειρήσουν να κλείσουν το Word.

Επιπλέον, όσοι επηρεάζονται από το σφάλμα του Word που διαγράφει έγγραφα, μπορούν να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση “Να μην εμφανίζεται το Backstage κατά το άνοιγμα ή την αποθήκευση αρχείων με συντομεύσεις πληκτρολογίου” από το Αρχείο > Επιλογές > Αποθήκευση.

Μια άλλη προσωρινή επιδιόρθωση είναι η επαναφορά στην προηγούμενη έκδοση μέχρι να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση κώδικα ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο Γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή από το πλαίσιο αναζήτησης των Windows, επικολλώντας τις ακόλουθες εντολές και πατώντας Enter μετά από κάθε μία:

cd %programfiles%\Common Files\Microsoft Shared\ClickToRun

officec2rclient.exe /update user updatetoversion=17928.20156

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται ευπάθεια στο Microsoft Defender για την διάδοση ACR, Lumma και Meduza Stealers

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία διόρθωσε ένα άλλο γνωστό πρόβλημα που επηρέασε τις εφαρμογές του Microsoft 365 όπως το Outlook, το Word, το Excel και το OneNote και προκάλεσε σφάλμα κατά την πληκτρολόγηση ή τον ορθογραφικό έλεγχο ενός κειμένου.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS