ΑρχικήSecurityΥπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για το Trinity Ransomware

Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για το Trinity Ransomware

Το Κέντρο Συντονισμού Κυβερνοασφάλειας στον Τομέα Υγείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον μία υγειονομική οντότητα στις ΗΠΑ έχει πληγεί από το ransomware Trinity.

 trinity ransomware

Μια κυβερνητική υπηρεσία προειδοποίησε για αυτή την απειλή, γνωστή για την εκβίαση μέσω κρυπτογράφησης, απαιτώντας από τα θύματα να πληρώσουν για να αποφύγουν τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων που έχουν αποκτηθεί μέσω πολλών μεθόδων επίθεσης.

Διαβάστε σχετικά: Σχεδόν 500 Ransomware επιθέσεις έχουν αποτραπεί από το 2021

Στις 4 Οκτωβρίου, το HC3 δημοσίευσε ένα προφίλ του Trinity ransomware, το οποίο στοχεύει σε ευαίσθητα δεδομένα. Οι εισβολείς χρησιμοποιούν phishing, κακόβουλους ιστότοπους και εκμεταλλεύσεις λογισμικού για να παρασύρουν τα θύματα να εγκαταστήσουν το ransomware στους υπολογιστές τους.

Αφού εγκατασταθεί, το ransomware αναζητά ευαίσθητες πληροφορίες στον υπολογιστή, τις συλλέγει και τις στέλνει στους χάκερ. Επιπλέον, κρυπτογραφεί τα αρχεία του θύματος με έναν αλγόριθμο, καθιστώντας τα ανενεργά. Μετά την κρυπτογράφηση, δημιουργεί μία σημείωση για τα θύματα, ενημερώνοντάς τα ότι έχει εξάγει και κρυπτογραφήσει τα δεδομένα τους, ζητώντας πληρωμή για να τους δώσει το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Δείτε περισσότερα: MoneyGram: Η κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Η HC3 ανέφερε ότι το Trinity ransomware στοχεύει σε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Η κυβερνητική υπηρεσία διαπίστωσε ότι επτά οργανισμοί υπήρξαν θύματα του ransomware. «Το HC3 γνωρίζει τουλάχιστον μία οντότητα υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει πέσει πρόσφατα θύμα του Trinity ransomware», τόνισε η HC3.

 trinity ransomware

Οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα για ransomware ανήλθαν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2023.

Το report Crypto Crime του 2024 από την Chainalysis αποκάλυψε ότι το 2023, ιδρύματα και υποδομές υψηλού προφίλ κατέβαλαν περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα στους ransomware hackers. Το report σημείωσε ότι οι επιθέσεις προήλθαν από διάφορους παράγοντες, από μεμονωμένα άτομα και μικρές εγκληματικές ομάδες έως μεγάλης κλίμακας συνδικάτα.

Διαβάστε ακόμη: Η American Water κλείνει τις διαδικτυακές υπηρεσίες μετά από κυβερνοεπίθεση

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι δημιουργήθηκαν 538 νέες παραλλαγές ransomware το 2023, ενώ μεγάλες εταιρείες όπως το BBC και η British Airways βρέθηκαν στο στόχαστρο.

Πηγή: cointelegraph

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS