ΑρχικήinetΤο Kaspersky εκτός Google Play Store μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ

Το Kaspersky εκτός Google Play Store μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ

Επικαλούμενη περιορισμούς των ΗΠΑ, η Google αφαίρεσε το λογισμικό προστασίας από ιούς της Kaspersky Lab από το Play Store και έκλεισε τον λογαριασμό προγραμματιστή της, τις ημέρες που προηγήθηκαν της προθεσμίας της 29ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία ανάρτηση ιστολογίου της Kaspersky.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ 2024: Παραβιάσεις δεδομένων σε οργανισμούς υγείας επηρέασαν πάνω από 14 εκατ. ασθενείς

Kaspersky Google Play Store

Η απόφαση «βασίστηκε στην υπερερμηνεία των περιορισμών των ΗΠΑ», γράφει η Kaspersky, επιμένοντας ότι οι περιορισμοί «δεν απαγορεύουν τις πωλήσεις και τη διανομή των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών». Οι εφαρμογές που είχαν εγκατασταθεί προηγουμένως από το Google Play “θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά“, πρόσθεσε η εταιρεία, αλλά δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις και δεν θα μπορούν να επανεγκατασταθούν.

Δείτε ακόμα: Εφαρμογές σε Google Play και App Store διευκόλυναν “pig butchering” απάτες

Στις 27 Σεπτεμβρίου, οι χρήστες του φόρουμ Kaspersky άρχισαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν πλέον να βρίσκουν την εφαρμογή στο Google Play. Ένας υπάλληλος της Kaspersky απάντησε δύο ημέρες αργότερα, λέγοντας ότι «οι λήψεις και οι ενημερώσεις των προϊόντων της Kaspersky δεν είναι προσωρινά διαθέσιμες στο Google Play store».

Η Google επιβεβαίωσε την αφαίρεση σε μια δήλωση στο BleepingComputer την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας ότι το έκανε ως απάντηση σε «μια ποικιλία περιορισμών για την Kaspersky» από το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Google Play: Ψεύτικη εφαρμογή WalletConnect έκλεψε crypto χρηστών

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Kaspersky τον Ιούνιο. Σε απάντηση, η Kaspersky ξερίζωσε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα και χωρίς την άδεια του χρήστη, αντικαταστάθηκε αργότερα σε υπολογιστές στις ΗΠΑ με εναλλακτικό λογισμικό προστασίας από ιούς από την UltraAV.

Πηγή: theverge

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS