ΑρχικήSecurityΑνοιχτή στις επιχειρήσεις η Anti-hacker CERT του Ηνωμένου Βασιλείου

Ανοιχτή στις επιχειρήσεις η Anti-hacker CERT του Ηνωμένου Βασιλείου

500px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg__1

Η Ομάδα Αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πληροφοριακών συστημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (CERT-UK) έχει ανοίξει για τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την άμυνα του κυβερνοχώρου του έθνους.

Ο υπουργός του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Francis Maude, ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης την έναρξη του CERT-UK σε μια εκδήλωση, με την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει στις προσπάθειες της άμυνας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο διαδίκτυο, με ποικίλους τρόπους.

Όπως αναφέρει: «Η CERT θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό της διαχείρισης των εθνικών συμβάντων ασφάλειας στο διαδίκτυο. Ένας τομέας στον οποίο θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο είναι η παροχή υποστήριξης σε σημαντικές εθνικές υποδομές των επιχειρήσεων. Η CERT-UK θα προσφέρει μια επίσημη φωνή σε αυτές τις υπηρεσίες και οργανισμούς που βοηθούν το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει πιο ανθεκτικό και να ευημερεί στην εποχή του Διαδικτύου. Επίσης, θα μοιραστούν πληροφορίες με εταιρείες για την προώθηση της επίγνωσης της κατάστασης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών».

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS