ΑρχικήinetUniversal Apps από τη Microsoft που "παίζουν" σε όλα της τα λειτουργικά

Universal Apps από τη Microsoft που “παίζουν” σε όλα της τα λειτουργικά

sti-microsoft-i-monada-kataskeuis-kiniton-tilefonon-tis-nokiaΤο παράδειγμα της Google φαίνεται πως θα ακολουθήσει η Microsoft, στην απόφασή της να ενοποιήσει τις εφαρμογές της στα διάφορα λειτουργικά.

Η Microsoft με τη σειρά της, υιοθετεί τη λογική των Universal Apps, δηλαδή των εφαρμογών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες σε οποιαδήποτε πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος της εταιρείας.

Με τις Universal Apps, κάθε εφαρμογή θα μπορεί να «τρέχει» σε κινητά με Windows Phone, σε Windows tablets, σε φορητούς ή σταθερούς υπολογιστές και στην κονσόλα Xbox One.

Αυτό διευκολύνει το έργο των developers, που πλέον θα κάνουν μικροαλλαγές στον κώδικα του προγράμματος

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Επίσης η Microsoft θα αναπτύξει τα κατάλληλα εργαλεία για τους developers που θα τους επιτρέψουν να μετατρέψουν κατάλληλα το interface της εφαρμογής, ανάλογα με τις διαστάσεις της χρησιμοποιούμενης οθόνης.

Επιπλέον, επειδή πρόκειται για μία εφαρμογή σε πολλαπλές πλατφόρμες, η διαχείρισή της σε ό,τι αφορά τον συγχρονισμό θα γίνεται μέσω του cloud.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος πληρωμής για την απόκτηση εφαρμογών αυτής της μορφής, ωστόσο, οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Microsoft Build 2014, που απευθύνεται σε δημιουργούς εφαρμογών, οπότε το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο τεχνικό κομμάτι δημιουργίας Universal Apps για τα Windows και όχι στον τρόπο εμπορικής προώθησής τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι universal apps έχει αναπτύξει και η Apple, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από iPhone όσο και από iPad.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS