ΑρχικήSecurityNέα απάτη phishing στοχεύει χρήστες της Yahoo

Nέα απάτη phishing στοχεύει χρήστες της Yahoo

phishing-emailΕάν λάβατε κάποιο μήνυμα που αναφέρει ότι ένας επικίνδυνος ιός ανιχνεύθηκε στον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Yahoo Mail, απλά αγνοήστε το, καθώς αποτελεί ένα ακόμη τέχνασμα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου με σκοπό την εξαπάτησή σας.

Το Hoax Slayer έχει εντοπίσει μια νέα καμπάνια spam, η οποία βασίζεται στην αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονται από την Yahoo και ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι ένας επικίνδυνος ιός με την ονομασία DSVX Virus έχει εντοπιστεί στο e-mail τους, γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσουν το λογαριασμό τους.

Το email προειδοποιεί τους χρήστες ότι αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε αναβάθμιση, θα χάσουν την πρόσβαση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. To μήνυμα αναφέρει επίσης ότι η νέα ενημέρωση παρέχει στους χρήστες anti-spam προστασία, ταχύτερο email και απεριόριστo αποθηκευτικό χώρο.

Για να ενημερώσoυν το e-mail τους, οι χρήστες καλούνται να αποστείλουν το όνομα χρήστη, το id, τον κωδικό πρόσβασης, τη χώρα, τον αριθμό τηλεφώνου, την ημερομηνία γέννησης, την ερώτηση ασφάλειας του λογαριασμού τους, καθώς και την απάντηση σε αυτή.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Φυσικά τα μηνύματα αυτά δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τη Yahoo, η οποία δεν θα σας ζητούσε ποτέ να αποστείλετε ευαίσθητα δεδομένα μέσω ενός μη ασφαλούς μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS