ΑρχικήSecurityΑυξήθηκε ο κίνδυνος malware στην Ευρώπη λόγω μη ενημερωμένων Browser Plugins

Αυξήθηκε ο κίνδυνος malware στην Ευρώπη λόγω μη ενημερωμένων Browser Plugins

Malware-Risk-in-Europe-Increased-by-Outdated-Browser-Plugins

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες αναζητούν πάντοτε τον πιο αδύναμο κρίκο ώστε να τον αξιοποιήσουν και να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, και τα μη ενημερωμένα pluginsτων προγραμμάτων περιήγησης, που φαίνεται να αποτελούν κανόνα στην Ευρώπη, μάλλον τους δίνουν αυτό που ζητάνε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την γερμανική εταιρεία Cyscon GmbH, η οποία ειδικεύεται στην ανίχνευση και την άμβλυνση των απειλών στο διαδίκτυο, οι χρήστες των περισσοτέρων χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν μη ενημερωμένα προγράμματα περιήγησης για την εξερεύνηση του onlineκόσμου. Αυτό, βέβαια, μπορεί να μεταφραστεί ως αφθονία πιθανών θυμάτων για τους απατεώνες.

Η εταιρεία διαθέτει έναν διαδραστικό χάρτη που δείχνει το ποσοστό των χρηστών μιας χώρας που χρησιμοποιούν μη ενημερωμένα προγράμματα περιήγησης.

Η Toyota επενδύει σε μια startup ιπτάμενων ταξί

SecNewsTV 7 hours ago

Σύμφωνα με τις στατιστικές της Cyscon, η ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι χρήστες έχουν πλέον επίγνωση των κινδύνων ασφάλειας λόγω του μη ενημερωμένου λογισμικού, είναι η Ολλανδία με περίπου 51% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών να έχει τουλάχιστον ένα plugin στο πρόγραμμα περιήγησης που πρέπει να ενημερωθεί.

Αν και τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, η χώρα της οποίας οι χρήστες είναι περισσότερο επιρρεπείς σε μια διαδικτυακή απάτη είναι η Κροατία, όπου φαίνεται ότι το 97% των χρηστών δεν έχει εγκαταστήσει όλες τις ενημερώσεις.

Ακολουθεί η Δημοκρατία της Μολδαβίας, με 94%, η Σερβία με 86% και η Γερμανία με 80%. Όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία, δεν υπάρχει χώρα που οι χρήστες να γνωρίζουν επαρκώς τους κινδύνους που τίθενται από ένα παλιό plugin.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS