ΑρχικήSecurityΣύλληψη πέντε ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο για χρήση RΑΤ

Σύλληψη πέντε ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο για χρήση RΑΤ

Στα πλαίσια μιας συντονισμένης επιχείρησης που επεκτάθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (ΝCA) προχώρησε σε σύλληψη πέντε υπόπτων, οι οποίο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο και παράνομη χρήση Remote Access Trojan (RAT).

Σύλληψη πέντε ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο για χρήση RAT

 

Tα μέλη της σπείρας φέρεται πως χειρίζονταν απομακρυσμένα κακόβουλο λογισμικό τύπου RAT, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τους υπολογιστές των θυμάτων. Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιούταν επίσης για τη διεξαγωγή κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης – DDoS.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι υπολογιστές μολύνονται με αυτόν τον τύπο της ψηφιακής απειλής μέσω κακόβουλων συνδέσμων, που υποκρύπτονται σε νόμιμα αρχεία. Αφού διεισδύσει στο σύστημα, το RAT μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για πληθώρα κακόβουλων ενεργειών, όπως κατασκοπεία του θύματος, κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών ή μετατροπή του μολυσμένου συστήματος σε “zombie” και χρήση του για συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων εφόδων της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου στις κατοικίες των δραστών.

Παρόμοιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες από τις εθνικές μονάδες επιβολής του νόμου, οδηγώντας στη σύλληψη δεκαπέντε συνολικά ατόμων.

Η δράση ξεκίνησε από την Europol, μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο (EC3) και συνίστατο σε οργανωμένες επιχειρήσεις – εφόδους σε έξι ακόμη χώρες: στην Εσθονία, Γαλλία, Ρουμανία, Λετονία, Ιταλία και Νορβηγία.

https://www.youtube.com/watch?v=JUJDieZIS2I

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS