ΑρχικήinetΔύο χρόνια μετά, ο Edward Snowden κοιτάζει πίσω

Δύο χρόνια μετά, ο Edward Snowden κοιτάζει πίσω

snowden

Edward Snowden: Πάνε δύο χρόνια από τότε που έσκασε η βόμβα και πρωτοσυζητήθηκε το πλάνο της NSA σχετικά με την παρακολούθηση των “bulk metadata” τηλεφωνικών κλήσεων.

Στην καρδιά αυτής της ενημέρωσης βρέθηκε τότε ο Edward Snowden, ο άντρας που διέρρευσε ντοκουμέντα στους Glenn Greenwald και την Laura Poitras σχετικά με το τί ακριβώς συνέβαινε στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Ενώ ζει ακόμα στην Ρωσία ώστε να αποφύγει την δίωξη γι’ αυτή του την πράξη, δημοσίευσε ένα op-ed στις New York Times με τίτλο “Ο κόσμος λέει όχι στην επιτήρηση“.
Κι άλλοι όπως η Leslie Cauley, έκρουαν παλαιότερα τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στον υπερβάλλοντα ζήλο για κατασκοπεία, αλλά οι διαρροές αυτές έμελλαν να ωθήσουν την δράση και να κινήσουν σάλαγο και στη συέχεια διαδικασίες με αποτέλεσμα την ψήφιση διατάγματος από την Γερουσία, ώστε να τεθούν επιτέλους κάποια όρια στις εξουσίες της NSA.

Οι αλλαγές αυτές, και οι αντίστοιχες κινήσεις σε όλο τον κόσμο, συμβαίνουν χάρη στον Edward, που το ξεκινήσε όλο αυτό, όμως παρόλη την πρόοδο, ας σημειωθεί ότι χρειάζεται ακόμα πολύ και σκληρή δουλειά, αφού το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα εξακολουθεί να απειλείται…

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS