ΑρχικήSecurityΝέο patch για το Node ενάντια στην ευπάθεια Logjam

Νέο patch για το Node ενάντια στην ευπάθεια Logjam

node

Η τελευταία κυκλοφορία του Node.js runtime environment, περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση για την OpenSSL crypto library με διορθώσεις όσον αφορά την υποβάθμιση της κρυπτογράφησης που γίνεται από το μηχανισμό κρυπτογράφησης ανταλλαγής κλειδιών, Diffie-Hellman.

Το Nοde.js, είναι μια πλατφόρμα για τη δημιουργία δικτυακών εφαρμογών, με ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Βασίζεται στη μέθοδο δημιουργίας event για την ανάπτυξη JavaScript εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και είναι επεκτάσιμες στις συσκευές που βρίσκονται συνδεδεμένες στο δίκτυο.

Ο μηχανισμός ανταλλαγής κλειδιών Diffie-Hellman, εξασφαλίζει την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ δύο μερών που είναι άγνωστα, και εφαρμόζεται σε υπηρεσίες web και mail. Τα κλειδιά που ανταλλάσσονται είναι προσωρινά και αποκρυπτογραφούν μόνο μέρος του session μεταξύ των υπολογιστών.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Η ευπάθεια Logjam, αφορά το πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS (Transport Layer Security), το οποίο περιλαμβάνει του μηχανισμού Diffie-Hellman, και που βασίζεται στην εύκολη, για παραβίαση κρυπτογράφηση των 512-bit.

Η νέα έκδοση που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, ενσωματώνει το OpenSSL 1.0.1o, το οποίο επιδιορθώνει πολλά θέματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου και του CVE-2015-1788.  Οι ενημερωμένες εκδόσεις του Nοde.js, διατίθενται για όλες τις πλατφόρμες και είναι διαθέσιμες για λήψη και εγκατάσταση άμεσα από τη ιστοσελίδα της εταιρείας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS