ΑρχικήinetΤο Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή του πίνακα παραβιάσεων δεδομένων

Το Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή του πίνακα παραβιάσεων δεδομένων

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπέστη τις περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, έρχεται δεύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέα στοιχεία από την Gemalto.
Η ψηφιακή ασφάλεια και ο πωλητής κάρτας SIM σύμφωνα με το Breach Level Index (BLI) αναφέρουν ότι υπήρξαν 63 παραβιάσεις δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους – ένα τεράστιο άλμα από την κάτοχο της δεύτερη θέσης Γερμανία (8) και της τρίτης Ολλανδία (6).

Το Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή του πίνακα παραβιάσεων δεδομένων
Το Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή του πίνακα παραβιάσεων δεδομένων

Ωστόσο, μόνο 8,3 εκατομμύρια εγγραφές εκτέθηκαν σε αυτές τις παραβιάσεις, η οποία είναι μόνο το 3,4% του παγκόσμιου συνόλου των 246 εκατομμυρίων. Αυτό ωχριά σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (49%) του συνόλου των εγγραφών σε κίνδυνο, και με την Τουρκία (26%).
Οι 888 παραβιάσεις δεδομένων που υπέστη σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι αύξηση κατά 10% κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, παρόλο που ο αριθμός των εγγραφών που κλάπηκαν μειώθηκε στο 41%, χάρη στις λιγότερες μεγάλες παραβάσεις, υποστήριξε η έκθεση.
Ωστόσο, κινούμενοι με τον ίδιοι τρόπο το Anthem (79m), το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ (21m), και της Γενικής Διεύθυνσης της Τουρκίας Πληθυσμού και Ιθαγένειας Υποθέσεων (50m) κράτησε τους αριθμούς αρκετά υψηλό.
Παρόλο που η κλοπή ταυτότητας που σχετίζεται με τις παραβιάσεις αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των εγγραφών σε κίνδυνο (75%), οι επιτιθέμενοι με κρατική χορηγία έδειξαν ότι γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικοί.
Παρά το ότι αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% των περιστατικών παραβίασης κατά τη διάρκεια της περιόδου, το έθνος του δημοσίου έκλεψε 41% του συνόλου των εγγραφών σε κίνδυνο, σύμφωνα με την Gemalto.
Οι βιομηχανίες, η υγειονομική περίθαλψη (34%) και η κυβέρνηση (31%) αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειονότητα των εγγραφών σε κίνδυνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη λιανική να έχει μια μαζική πτώση – από 38% κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2014 σε μόλις 4 % κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Ο Paul Hampton, ειδικός σε θέματα ασφάλειας της Gemalto, προειδοποίησε ότι τα συμπεράσματα που περιγράφονται στην έκθεση είναι πιθανό να αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, όταν πρόκειται για παγκόσμιες παραβάσεις – καθώς καταγράφουν μόνο αυτές που έχουν ανακοινωθεί δημοσίως.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS